Goda råd dyra för Umeå

Fem raka förluster. I de tre senaste hemska siffror med minus 31 mot Borås, minus 31 mot Jämtland och i kväll mot Norrköping… okej, det stannade vid minus 20 men Umeå var ohyggligt långt ifrån. Nu är goda råd dyra.

Försvarsmässigt var det ändå helt okej. Bjuder någon att Umeå bara släpper in 72 poäng borta mot Norrköping så tror jag man tar det alla dagar i veckan. Men sedan gäller det att kunna hålla i bollen och göra några egna poäng… nu blev det ynka 52 på 40 minuter.

– Jag är ganska tom efter en sådan här förlust. Defensivt starkt jobb, men offensivt har jag aldrig sett oss så här platta, säger coachen Jesper Gustavsson.

När allt kokas ned så landar det i kolumnen för turnovers. Nere i Norrköping katastrofala 28 bortkastade bollar.

– Många turnovers är så dumma. Jag vet inte om det är för obekvämt eller för bekvämt. Just nu har jag ingen aning om hur vi ska lösa det här. Alla våra spelare har mellan tre och fem turnovers. Det enda jag vet är att vi har ett bra lag på pappret och att vi måste hem och träna ihop det, säger Jesper Gustavsson.

En skadenotering: Omar Krayem åkte i Norrköping på vad som preliminärt uppgavs vara en mindre allvarlig knäskada.

– Det innebar att jag var tvungen att spela DeAndre Mathieu mer än planerat, konstaterar Jesper Gustavsson.

Den amerikanske pointguarden som varit hemma i USA av familjeskäl var inte alls med i matchen med 0 av 8 på sina skottförsök plus att han sällade sig till skaran med 5 turnovers, det tillsammans med Krayem och Singhateh.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.