Det tunga bokslutet

Bloggen har många gånger skrivit om de ekonomiska trångmålen för Umeås ligadamer. Tidigare kända som Udominate, nu med nya tag som A3 Basket.

Satsningen för att försöka ta hem ett SM-guld kombinerat med sparkade tränare, tränare som dragit, kostsamma spelarvärvningar, tappade intäkter med mera har skapat en tung ryggsäck som klubbledningen nu försöker jobba bort.

Den här helgen har det inte uppstått några nya skulder – men klubbens årsmöte gav svart på vitt hur tungt det förra verksamhetsåret var.

Vid helgens årsmöte redovisade föreningen Umeå BBK ett bokslut för förra verksamhetsåret med en förlust på hela 1,7 miljoner kronor.

– Förklaringen är minskade intäkter på cirka en miljon samt ökade kostnader under perioden juli 2017 – juni 2018, säger ordförande Peder Westerberg.

Föreningen hade i våras en skuldberg på över två miljoner kronor. I slutet på augusti var skuldsaldot nere på drygt en miljon – med fortsatt kamp för att få den tuffa ekvationen att gå ihop.

Uppdatering:

– Det är en positiv trend där föreningen under perioden juli-oktober 2018 ökat sina intäkter med 900 000 kronor samt visar en rörelsevinst på över en halv miljon. Styrelsen har en fortsatt positiv känsla för innevarande verksamhetsår, säger omvalde ordföranden Peder Westerberg.

Övriga ledamöter i nya styrelsen; Bo Ågren-Malm, Oscar Stenberg, Maria Åström, Mona Lindgren.

Suppleant: Thomas Ludvigsson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.