En utmärkt möjlighet

I kväll klockan 20:30 spelar Sveriges borta mot Italien. Finalmatch i EM-kvalet. En utmärkt möjlighet för Eldebrinkarna, Zahui, Abdi och de andra att visa vad de går för.

Det har ärligt talat inte gått särskilt bra för landslaget sedan den där fina EM-insatsen 2013 då blågult pressade Frankrike i kvartsfinalen. 2015 blev en flopp i EM-slutspelet. 2017 var Sverige inte ens med efter uselt kval.

Sommaren 2019 avgörs EM-slutspelet 27 juni-7 juli, delat arrangemang i Serbien och Lettland. Där ska Sverige vara med. Av allt att döma finns en god chans även vid svensk förlust borta mot Italien – men undertecknad hoppas verkligen vi slipper oroa oss om poängmarginaler hit eller dit.

Förlusten med 47-69 hemma mot Italien borde räcka och bli över som tändvätska för en revansch. Frida Eldebrink måste visa att hon kan skjuta bollen även mot ett starkt försvar, 6 av 9 från trepoängsland senast mot Makedonien var trevligt att se, men det var utan press. Amanda Zahui och Farhiya Abdi måste visa noggrannhet i beslut och avslut. Elin Eldebrink känns mest stabil. I blågult har vi stark bredd i truppen med sådana som Lollo Halvarsson och Nathalie Fontaine. Endast skadade Kalis Loyd saknas.

Sverige har  på pappret ett lag som alla dagar i veckan ska kunna matcha Italien där Zandalisini, Dotto, Penna och Sottana är de största namnen.

Bara att ratta in TV:n på kanal SVT24. Uppkast 20:30 i La Spezia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.