Mer stöd i guldjakt med ryggsäck

Umeås damligalag A3 Basket har fått extra stöd i kampen för att lätta på ryggsäcken i form av skatteskulder och för den fortsatta jakten mot ett första SM-guld.

Ryggsäcken med de gamla skatteskulderna har krympt från drygt 2,2 miljoner till drygt 800.000. Hos Kronofogden finns i dagsläget inga aktuella ärenden – som kuriosa kan nämnas att Umeå Basketbollklubbs saldo hos Kronofogdemyndigheten är plus sex kronor.

Förra verksamhetsårets bokslut blev 1,7 miljoner minus. De stora avbetalningarna till Skatteverket har skett från maj till augusti. Under nu pågående säsong handlar mycket om A3 Baskets verksamhet om att få ihop det löpande med resor och löner – samtidigt som helst inga nya skulder får uppstå.

Ett antal större sponsorer har nu tagit beslut om att skjuta till extra medel.

– Vi har haft en intensiv och nära dialog med A3 Basket om deras ekonomiska läge. De är på rätt väg och kämpar hårt för att få en ekonomi i balans så därför beslutar vi oss för att utöka samarbetet, säger Per Väppling, marknads- och försäljningschef på teknikbaserade Vindeln-företaget Rototilt Group AB.

Han fortsätter;
– Damidrott behöver alla medel de kan få för att kunna utvecklas med samma förutsättningar som mansidrott, vi vill hjälpa till ytterligare. Samarbetet är mer än en logotyp på matchtröjorna, det handlar om aktiviteter med kunder, personal och studenter. Sen går det inte att ge upp drömmen om SM-guld.

Mer läsning: Minus i guldjakten

A3 Basket har inte tagit in någon ersättare för tyska centern Lisa Koop. Ingen ersättare för knäskadade amerikanskan Tayler Mingo. Med många matcher före jul har en relativt tunn trupp fått slita hårt.

– Vi har minimerat truppen så mycket vi kan, det är baksidan av myntet, men vi och spelarna ser det positivt att vi jobbar så här. Tjejerna i laget tar ansvar, säger klubbdirektör Lotta Enjebo.

En ändrad regel den här säsongen är att sista dag för spelarövergångar i svenska ligan senarelagts till den 28 februari. Så A3 Basket har gott om tid.

– Vi har inte stängt någon dörr för eventuellt spelarförvärv, säger Lotta Enjebo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>