Nytt fall i EuroCup

Kort summering av kvällens övningar:
1) A3 Basket Umeå föll igen
i EuroCup.  72-77 hemma mot bulgariska Beroe.
2) Telge Basket förlorade borta i EuroCup 43-79 i Polen mot Bydgoszcz.
3) Södertälje Kings vann hemma mot Norrköping i herrligan, i siffror 89-82.
4) BC Luleå vann säkert borta mot Borås Basket,  det blev 87-75 för Luleå.

x x x x x

Torsdag är matchkväll med damernas Fiba EuroCup. Bloggen kommer att ge lite delrapporter.
Det spelas även toppmatcher i svenska herrligan Södertälje-Norrköping och Borås-BC Luleå.

Telges damer har startat lite tidigare borta mot Artego Bydgoszcz i Polen. Hemmalaget i stor ledning med 50-20 mot Telge en bit in i andra halvlek.

A3 Basket Umeå tar på hemmaplan emot Beroe från Bulgarien. En notering från uppvärmningen är att gästernas centerstjärna Ana Pocek inte ser ut att vara aktuell för spel i kväll.
Umeå startar med: Tiffany Brown, Hollie Mershon, Abigail Asoro, Alyssa Lawrence och Ama Degbeon.

Första quartern: 20-32
Svag hemmastart med fem raka skottmissar, ser nervöst ut – Beroe går till 0-6 och får på det straffkast. Tavlan visar 0-8. Noll försvar ger helt fritt trepoängsskott ger 0-11. På det en bortkastad boll och nödvändig timeout av Janne Enjebo. Lite drygt tre minuter spelat. Alla Beroes poäng från Aleksic och Lewis. Efter nära fyra minuter blir det Degbeon som gör första Umeå-poäng. Fortsatt det gästande laget som är klart mer på tå. Asoro sänker ett par treor och väcker hemmapubliken. men efter 12-19 ökar Beroe på till 12-24 och 14-27. Riktigt svagt försvar av A3. Gästerna har träff på sex av åtta treor – de flesta helt vidöppna.
Skadad: Beroes Violina Kocheva bryter matchen, ser ut som hon dragit upp en skada i en lårmuskel – som var lindad redan från start.

Notering: I denna grupp har Cukurova tidigare i dag slagit Botas med 84-63.
Slut i grupp A: Bydgoszcz-Telge 79-43.

Andra quartern: 13-13
Mycket märkligt att se Kocheva som nyss knappt kunde linka av – vara på väg in i spel igen. Filmade hon så bra? Umeå har efterhand i slutet av första och början av andra bytt in Sandra Hansson, Issa Edholm och Danielle Elvbo. A3-gänget missar mycket. Fyra minuter in i Q2 är det 25-37. Matchen påminner om den nere i Bulgarien där ett risigt Umeå släppte iväg Beroe till stor ledning. Intressant här att se om det blir någon tidigare upphämtning. Tiffany Brown kliver fram och sänker skott. Vid 29-37 bulgarisk timeout. Mitt i andra.
Så här långt har Beroe gjort en helt suverän insats och fått ut max av allt, inklusive sina bänkspelare. 29-41 blir det. Alltså dags för Janne Enjebos andra timeout. På det 29-43 efter enkla Beroe-poäng. Umeå spelar inte alls bra defensivt. I anfall händer det flera gånger att laget inte hinner få i väg skott inom stipulerad tid. Ett kvitto på bra defense av gästerna.

Läget i paus: A3 Umeå-Beroe 33-45.
(I bortamötet låg Umeå under med 30-44 i halvtid)

Halvtid i herrligan: Södertälje-Norrköping 38-40, Borås-Luleå 44-47.

Tredje quartern: 24-16
Tror det var Umeås första snabba uppspel som gav 37-37, två minuter lirat av tredje. Hemmalaget kommer inte mycket närmare, bland annat på grund av turnovers, redan 14 bortkastade.  Hollie Mershon uppvaktas bra av Beroes försvar, men har inte någon av sina bästa matcher. 0 av 5 på skotten. Brown får i en trea – men direkt efteråt släpper A3 in enkla poäng och tappar ännu en boll. Nio poängs skillnad förvandlas hastigt till minus 14 vid 43-57. Vi har då ny timeout av Janne Enjebo. Knappt fyra minuter kvar av tredje. Gästernas amerikanska center Lewis innebär stora bekymmer för A3:s klart mindre anfallare.
Tror det var Umeås andra lyckade snabba uppspel som gav 47-57, drygt åtta minuter lirat av tredje. Blixtsnabb timeout av Beroes coach Tatyana Gateva.
Plötsligt medgång för Umeå. Efter en tvåa av Degbeon så stjäl Umeå bollen på inkastet och Brown drar i en trepoängare. 52-57. Därpå nya straffkast för gästerna och det är inte bra. Beroe har 13 av 14 från välgörenhetsllnjen. I sitt sjunde skottförsök träffar Mershon äntligen rätt, det är en trea. Sista poängen i Q3 gör Asoro från strafflinjen.
Läget inför sista: Umeå-Beroe 57-61

Fjärde quartern:
Kvitterat efter fyra snabba poäng av Tiffany Brown 61-61. Bra försvar i en stor zon stoppar Beroe en stund. A3 har chans till ledningen men missar fyra raka skottförsök. Då för Beroe i en trea. Och ny turnover hemmalaget – enkel layup. 61-66. (18 turnovers)
6 min kvar: 63-69
Vete katten om det här kan gå vägen, varje gång det verkar nära kommer nya misstag. Gott om tid kvar, men missade straffkast och annat är kostsamt. Beroes spelare är jättetrötta – men detsamma verkar gälla hemmalaget.
4 min kvar: 66-71
3 min kvar: 66-73
Nä. nya missar, ny turnover av Umeå.
2 min kvar: 68-75:
Timeout A3 med 1:30 kvar. Då är det uppe i 68-77.
De sista försöken med helplanspress ger lite reducering, 72-77 med 16 sekunder kvar. Lång palaver kring en krånglande matchklocka fördröjer spelet. Inget mer händer i spel.
Slut: Umeå-Beroe 72-77

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>