Ny jänkare stannar hemma

När Umeå BSKT beger sig på resa med destination Uppsala – för tisdagens bottenmöte i herrligan – så stannar Umeås nye jänkare Andre Hollins hemma.
– Han åker inte med, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Anledningen är att Hollins ännu inte är spelklar.
– Hollins papper är klara hos Migrationsverket och ligger nu hos Riksidrottsförbundet, så det borde vara rimligt att ha honom klar till i helgen, förklarar Umeå-coachen.

Umeå har  tre viktiga matcher på åtta dagar Uppsala (borta tisdag), Wetterbygden (borta lördag)  och Nässjö (hemma tisdag).
– Inga konstigheter med resorna. Vi reser som vanligt. Det som ändras är mer gällande träningar och återhämtning. Det gäller att vi är fräscha i kroppen och redo mentalt så vi kan ställa om mellan matcherna, säger coach Jesper Gustavsson.

Uppsala har bytt coach, Zlatan Hadziresic har ersatt Jens Tillman, men verkar ganska likt som lag och Nathan Dawit har missat ännu fler matcher.
Något särskilt ni tänker på mot Axel Nordström och kompani?
– De spelar lite mer strukturerat och har fått lite extra energi av coachbytet men hittills inga vinstresultat. Vi vet inget om Nathan, men Uppsala leds som vanligt av Axel Nordström och han har hållit dem djupt in i många matcher på senaste tiden, säger Jesper Gustavsson.

Matchguide basketligan herr
Uppsala–Umeå BSKT
Plats: Fyrishov.
Tid: Kl. 19.04 tisdag.

No­te­ra att…
… I ligatabellen har Umeå BSKT nionde plats (kvalplats) med tre segrar/tolv förluster. Uppsala Basket är tabelltia (nedflyttningsplats) med en seger/femton förluster.
… I säsongens tidigare möte vann Umeå hemma mot Uppsala med 111–93.
… Amerikanen Xavier Cannefax snittar 21 poäng för Uppsala. Lagkaptenen Axel Nordström levererar 20 poäng och 10 returer per match.
… Den tidigare Umeå-spelaren Nathan Dawit har på grund av skada endast kunnat spela tre ligamatcher i höst.
… André Nilsson är Umeås mest effektiva spelare och han snittar 15 poäng plus 10 returer.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.