Bra marknadsfört…

Mycket folk i Luleå Energi Arena i kväll. En del ligger förstås i att det var väldigt länge sedan Luleå Baskets damer spelade hemma, men det är också bra marknadsfört – med gratis inträde och lite förhandsreklam om Telge-stjärnan Klara Lundquist och med Luleås lagkapten Anna Barthold,

Man skulle också kunna säga, hmmm, då vare sig Lundquist eller Barthold spelar på grund av olika skador… sedan tidigare saknas även Luleås Allis Nyström och Telge har på samma sätt på grund av svår knäskada tappat Teodora Turudic.

Men tveklöst är Luleå bäst i klassen på att fixa sina arrangemang. Om Bloggen räknat rätt är det inte mindre än 50 olika företag som är med och sponsrar den här lilla julfesten i LEA. Därtill gratis lokalbuss för alla med matchbiljett. Bara en sån sak!

I halvtid leder Luleå med 35-24 (15-18, 20-6).

Det kan sägas att det inte går så bra för Telge, som till och med hjälper Luleå. Som när Mikaela Gustafsson i början av andra halvlek tar retur, upptäcker att hon är ensam under korgen och lägger i en layup – i egen korg…
Gästerna pressas till många turnovers och har väldigt svårt att försvara sin trepoängslinje (när matchen summeras blir det 9 av 18 för Luleå).

Inför sista quartern: Luleå-Telge 57-38

Telges försvar envisas med att stå ganska långt i från Luleås skyttar, både svenska veteranen Chioma Nnamaka och amerikanskan Chastity Reed bara tackar och tar emot. Det är väldigt tyst i LEA, fullt begripligt med en totalt ospännande match. det är av TV-bilderna att döma faktiskt är flertal tomma stolar.
1.924 åskådare anges som publiksiffra.
Luleå ger speltid åt Ponturo, Lomgren och Mosesson.
Hyfsat avslaget i Q4, hemmalaget tar inte så hårt på detta längre och då kan Telge krympa ned avståndet i slutet. Luleås ledning på 24 poäng minskas till 10 poäng med ett par minuter kvar. Lite mer kraft igen och Luleå ser till att vinna med helt okej marginal.

Slut: Luleå-Telge 72-54 (15-18, 20-6, 24-14, 13-16).
Poäng Luleå: Chastity Reed 25, Chioma Nnamaka 21, Michaela Houser 14, Precious Hall 6, Mariá Felixová 4, Anna Barthold 2,
Förklaring: Barthold får två poäng bokfört på sig utan att ha spelat en enda sekund – det självmål i egen korg som Telges Mikaela Gustafsson gjorde sätts enligt reglerna upp på lagkaptenen i andra laget.
Poäng Telge; Deanna Weaver 13, Ellen Åström 12, Mikaela Gustafsson 11, Patricia Elias 10, Ulrica Holmqvist 4,  Nena Trajchevska 3, Sara Fager 1.

Ytterligare två matcher finns på damligans program före jul:
Torsdag 20 dec:  Uppsala-Norrköping.
Lördags 22 dec: Eos-Högsbo.

Läget i ligatabellen
1. Alvik Basket                 9/0  18
2. Luleå Basket                7/0  14
3. A3 Basket Umeå          7/0  14
4. Högsbo Basket            6/3  12
5. IK Eos                          4/4   8
6. Telge Basket                4/4   8
7. Norrköping Dolphins    4/5   8
8. Wetterbygden Sparks  3/5   6
——————————————-  (slutspelsstreck)
9. Uppsala Basket           1/7   2
10. Visby Ladies              0/8   0
——————————————- (kvalstreck)
11. Mark Basket              0/9   0

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.