Hemmadebut i Umeå

På tisdag kväll gör nye jänkaren Andre Hollins hemmadebut för Umeå BSKT – då det formsvaga laget (en seger på nio senaste) ska ta sig an heta Nässjö (fem segrar på sju senaste).

– Jag ser fram mot första möjligheten att spela för hemmapubliken, säger Andre Hollins, som på sina första 19 minuter borta mot Wetterbygden gick poänglös av banan, men då hade nio assists.

– En import måste så klart göra mer. Noll poäng är inte alls bra. Jag vill se mera djävla anamma med attack och inte att han bara springer runt och passar till folk, säger coach Jesper Gustavsson, som fortsätter:
– Hollins är inte i den form vi hade väntat oss, men det är en kompetent basketspelare. I år har han inte haft en försäsong och därför kan vi ha en kille med de meriterna här.  Sportchef Luca Romano och jag måste trolla med knäna. Borås mötte honom i EuropeCup förra säsongen och de fattar nog inte hur vi fick hit honom…

I Umeå finns fortfarande en annan meriterad amerikan – som inte alls fått till det och senast var bänkad.
– Det är inget fel på Josh Greene, det är också en bra kille. Men han stukade fötterna flera gånger och har sedan dess skjutit för kort på allt, säger Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Testade med fem NBA-lag

Matchgudie Svenska basketligan herr
Umeå BSKT–Nässjö
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 18.04 tisdag.

Tränarsnack
– Klart att vi har en övergripande scouting på Nässjö och vad vi måste försöka kontrollera, exempelvis att hindra dem från att skjuta massvis med treor, de har två jänkare (Marquis Jackson och Franklin Williams) som slänger upp mellan sex och tio treor per match, de bryr sig inte alls utan lägger bara pucken på mål, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.
– Farligast för oss just nu är hur vi behandlar våra motgångar, det är inte okej att åka i väg på bortamatch och torska med 20 i en liga där det till slut kan handla om poängskillnad. Frågan är hur vi respekterar klubben och laget. Jag får coacha mera kring vår approach till nästa match än hur vi ska springa.

No­te­ra att…
… Tabellsexan Nässjö har hysterisk form med fem segrar på de sju senaste omgångarna.
… Umeå har bara en seger på nio senaste, det mot jumbon Uppsala.
… I lagens tidigare höstmöte vann Umeå nere i Nässjö, i siffror 92–84.

Ytterligare tre herrligamatcher spelas före jul
Tisdag 18 december kl 19:04
Norrköping Dolphins-Södertälje Kings, Stadium Arena A
BC Luleå-Borås Basket, Luleå Energi Arena
Lördag 22 december kl 20:34
Jämtland Basket-Södertälje Kings, Östersunds Sporthall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.