Bottenlag blixtförstärker

Visby Ladies har haft en tung säsong med endast en seger i basketligan dam.

Till kvällens hemmamatch, som är ett bottenmöte, mot Uppsala Basket har Visby passat på att kalla in en blixtförstärkning. Centern/powerforwarden Dominique Allen från Storbritannien, 190 centimeter och 29 år finns med i laguppställningen.

– Hon är en riktigt bra försvarsspelare och en stark returtagare. Vi har många bra långa spelare, men vissa har vi tvingats spela på positioner de inte är vana med sen tidigare, men med Dominique så kommer hon både lyfta laget genom sina egna prestationer, men även låta andra bli bättre genom att de kan spela där de är bäst, säger Visbys coach Eivind Möstl i ett pressmeddelande.

Dominique Allen har på sin meritlista att hon spelat en match i OS i London 2012 – det innebar ett inhopp på två minuter i gruppspelsmatch mot Australien. Brittisk OS-inhoppare var samtidigt den förra Udominate-spelaren Chantelle Handy som i London snittade sex min./match.
Allra närmast kommer hon från spel i Sf. Gheorghe, Rumänien. Hon har där spelat en rumänsk ligamatch och deltagit i fem EuroCup-matcher – dock med blygsamma inhopp på i snitt åtta minuter.

När det gäller matchen Visby-Uppsala bör noteras att livestats från matchen inte stämmer för fem öre. Skulle man tro den statistiken så sänkte Visby i princip alla skott och matchen innehöll knappt några returer eller gör några assists eller turnovers.

Olika bud om ställningen, På livestats 39-37. Men i sportsgrounds livesändning är det i paus Visby-Uppsala 39-40. På twitter anger Visby Ladies samma 39-40.

Uppsala tappade allt i andra halvlek. Slut: Visby-Uppsala 84-60 (enligt Sportsground). (livestats har 83-60)

Klart bäst på plan Visbys nya USA-guard Anna Kelly (med irländskt pass). Hon gjorde sin andra match för Visby.

VisbyUppsala 8460 (19-16, 20-24, 25-11, 20-9)

Visby: Anna Kelly 24, Zakiya Saunders 23, Branndais Agee 17, Veronika Mirkovic 7, Jasmine Weatherspoon 6, Senait Ghebremeskel 4, Dominique Allen 2, Jonna Raflund 1.

Uppsala: E. Holmberg 13, E. Iderstål 11, A. Nordström 5, S. Sutherland 7, N. Jeng 7, L. Claesson 6, E. Ekdahl 3, Z. Bäckman 2, Q. Nguyen 1.

x x x x x

Högsbo Basket har tagit in Sofie Lundberg i ligatruppen, en comeback från division två.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.