Stjärnan avstängd

Norrköping Dolphins-stjärnan, tillika lagkaptenen, Jocke Kjellbom, har blivit avstängd från ligaspel för att ha brukat våld.

Avstängningen gäller tills vidare under den tid en utredning pågår för att fastställa ett ärende som härrör efter händelser i match mellan Norrköping Dolphins och Köping Stars den 27 december. I mitten av sista perioden blev Kjellbom utvisad från hallen efter att ha dömts till två osportsliga fouls (för slag/knuffar mot Köpings John Brändmark, respektive Mikael Axelsson. Även den sistnämnde fick osportslig foul.  Efteråt har Köpings ordförande gjort en anmälan.

Svenska Basketbollförbundets disciplinnämnds motivering:
Det våld som Disciplinnämnden finner utövat är av den arten att det finns skäl att stänga av Joakim Kjellbom  tills vidare till dess ärendet slutligt avgjorts.

Detta innebär att Kjellbom i vart fall inte får spela i kväll tisdag då Norrköping spelar seriefinal hemma mot Södertälje.

Från Norrköping Dolphins sida delas inte alls uppfattningen att stjärnan gjort något så allvarligt att det skulle bli avstängning.
– Det kom som en chock för oss och Jocke. Nu kan jag sitta och samla in armbågar mot huvudet och anmäla de som vi ska möta i slutspelet. Det är sjukt”, säger coachen Adnan Chuk till Norrköpings Tidningar.

Anmälan mot Kjellbom kom in i måndags, alltså några veckor efter den aktuella matchen.
– Enligt RF:s bestämmelser, paragraf tio i kapitel 14, så har man två månader på sig att komma in med en anmälan. Disciplinnämnden har följt RF:s riktlinjer. Det är inte förbundet som har bestämt något, det är disciplinnämnden, säger Leydy Gogolin på basketförbudet till Norrköpings Tidningar.

Det har även i andra matcher på sistone varit stökigt runt Norrköping och Kjellbom. I senaste omgången i match mot Borås blev Kjellbom åter utvisad, då efter en teknisk foul och sedan en osportslig foul.  I Umeå den 8 januari tände det också till med heta känslor som renderade Kjellbom en osportslig foul – vilket i det ”gruffet” även ådömdes Umeås Josh Greene.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.