Ligaettan hyllar motståndarcoach

Inför söndagens ligamöte nere i Norrköping så hyllar ligaettan A3 Basket Umeå motståndarcoachen Jurgita Kausaite.

- Jurgita  gör ett jättebra jobb, laget har väldigt bra spelare som Shaylen Burnett, men Norrköping spelar med självförtroende och får ut mycket även av de andra inklusive svenska tjejer som Lovisa (Hjern) och Vanessa (Taylor), säger Umeås coach Janne Enjebo,

Dolphins ståtar med sju raka segrar inklusive tunga bortasegrar mot ligatrean Alvik och ligatvåan Luleå.

- Vi har tittat på video och bland annat studerat deras match uppe i Luleå någon extra gång. Norrköping gör det bra och vinner till en del på att Luleå kommer ut och inte spelar försvar. OM vi kan fokusera på att spela bra försvar så har vi stor chans att vinna även om vi har bortaplan på söndag kväll. Men det är ingen lätt match, Norrköping spelar strukturerat med klara regler i såväl anfall som försvar, säger Janne Enjebo.

På lördagen tränade A3 Basket i Midgårdshallen – på grund av att ”baskethallen” på Gammlia var upptagen av andra sportarrangemang.

- Efter video och scoutinggenomgång hade vi även lite praktik. Alla i truppen är vid gott mod, vi flyger ned under söndagen och kommer att ha tolv spelare i Norrköping. Sandra Hansson som inte var med senast mot Brno är tillbaka, redovisar Janne Enjebo.

Matchguide Basketligan dam
Norrköping–Umeå
Plats: Stadium Arena A.
Tid: Kl. 19.00 söndag.
Tränarsnack
– En tuff match på bortaplan väntar på söndag. Norrköping har sju raka segar och spelar med självförtroende. Det krävs att vi gör bra 40 minuter, säger A3 Basket Umeås coach Janne Enjebo.
No­te­ra att…
… Norrköping under ledning av coach Jurgita Kausaite har hittat ett bra flyt och mest imponerande hittills är bortasegern mot mästarlaget Luleå.
… Norrköpings stjärna, USA-guarden Shaylen Burnett snittar 19 poäng, 10,6 returer och 4,5 assists per match. Starka kort i Dolphins är även Geraldine McCorkell från Australien och Sofia Pelander från Finland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>