Klart: Hon ersätter i Umeå

Nu går det undan. Ersättaren till Tayler Mingo är klar.

Spelaren som kommer till A3 Basket Umeå är Jelena Ivezic från Kroatien. Det är en riktig veteran som blir 35 år i mars , 182 centimeter small forward/shooting guard, som har högvis med erfarenhet från både landslag och klubblag.

En grej som verkligen sticker ut på hennes cv är insatsen i olympiska spelen i London 2012 – då hon sköt 22 poäng när Kroatien i gruppspelet mötte självaste USA. I Europa har hon i olika klubblag spelar många säsonger runt om i Turkiet, Italien och Spanien.

– Det här har verkligen gått fort. Det var så sent som i fredags som det stod klart att vi behövde hitta en ny spelare, klubbens sportchef Bosse Ågren Malm ska ha stor kredd, han är duktig på att leta fram bra spelare, säger coachen Janne Enjebo.

Mer läsning: ”Lite av en nationalidol”

Jelena Ivezic har tidigare den här säsongen varit i Turkiet, där hennes klubb inte gjorde rätt för sig, och därför har hon allra senast spelat med Pozega hemma i Kroatien, där har hon snittat 27 poäng, 6 returer och 5 assists, skyttet från trepoängsland 42-procentigt.

Umeås nyförvärv beräknas landa på onsdag och vara redo för spel kommande helg då A3 Basket spelar hemma mot Alvik (lördag) och Visby (söndag).

– En allround och bra lagspelare som har fina skills en mot en. Vi tjänar på att få in en spelare med energi och som ser fram ett slutspel med oss, säger Janne Enjebo.

En liten extra krydda inför SM-slutspelet är den kroatiska kroken – Umeå med Nina Dedic och nu Jelena Ivezic – kompis med  Luleå Basket senaste förvärv med Antonija Sandric!

När det gäller Tayler Mingos sorti från Umeå;
– Tidpunkten är förstås lite olycklig, men om en spelare vill lämna och har andra planer för sig själv så vill jag som coach inte ha kvar någon som har tankar på annat håll, förklarar Umeå-coachen.

Lite smakprov på Umeås nyförvärvs förmågor:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.