Älgarna demonstrerar

En riktigt fascinerande semifinalserie är den mellan Södertälje och Jämtland. Ligaettan gick till 3-0 i matcher och såg ut att svepa det hela – men laget från Östersund som kallas ”Älgarna” demonstrerar tydligt att det inte är över förrän det är över. Lite extra kul är också att spelare som skjuter treor snitsigt visar ”älghorn” med händerna.

Nå i alla fall. Kvällens match fem i Täljehallen såg hyfsat stabil ut av hemmalaget i första halvlek, men sega fötter och solospel ställde till det efter paus där Jämtland steppade upp. Charmigt slut sedan när gästerna skaffat sig tio poängs marginal och börjat fundera på match sex hemma i Östersund… – då klev en tidigare i matchen osynlig Martin Pahlmblad fram och vräkte i tio raka poäng.  64-74 förvandlades på en och en halv minut till 74-74. En run på 10-0 Pahlmblad v.s. Jämtland!

Veteranen RT Quinn sänkte en trea till 74-77 – men Södertälje lyckades ta ledningen vid 78-77. Timeout Gehrke och ett snyggt ritat spel där RT Guinn sänkte en tvåa till 78-79. Dock sex sekunder kvar, vilket var i överkant generöst. Efter sin timeout spelade Södertälje bollen i händerna på Auston Barnes som avför matchen med en layup, trodde väl alla… men på något vis lyckades han missa den layupen… och det var det.

Jämtlands-jubel för en bortaseger. Ny ställning är att Södertälje har 3-2 i matcher. Semifinal sex i sporthallen i Östersund. Ska det lossna då för Adam Rönnqvist?
Uppkast fredag den 26 april klockan 20:04.

SM-semifinal 5:7: 
Södertälje-Jämtland 78-79 (16—13, 19—17, 22—30, 21—19)
Södertälje: Martin Pahlmblad 13, Toni Bizaca 13, Alexander Lindqvist 12, Eric Garcia 11, Auston Barnes 10, Eric Adams 9, Jonathan Person 5, Adam Ramstedt 5.
Jämtland: Tevyon Myers 23, R.T. Guinn 17, Andrew Smith 17, Nicholaus Paulos 11, Adam Rönnqvist 5, Evariste Shonganya 4, Oliver Gehrke 2.
Publik: 1 327.
Södertälje leder med 3-2 i matcher.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>