Högsbo på väg mot Umeå

Högsbo Basket är redan på väg mot Umeå och onsdagskvällens första SM-final. Bloggen fick på tisdagseftermiddagen tag på coachen Robin Sandberg som bland annat planerat in en lättare träning i matcharenan före lunch matchdagen.

Hur är läget med stolta Högsbo Basket?
- Det är bra. Vi är på väg upp och sitter på Landvetter nu, det blir skönt att komma till Umeå dagen innan och kunna fokusera. Vi har fräscha ben och alla är med, samtliga elva spelare som var med i semifinalen mot Eos åker med. Så det känns rätt bra måste jag säga.

Högsbo blev första lag på sex år besegra Luleå i Luleå i en slutspelsmatch. Hur stor är skrällfaktorn nu i finalen?
- Jaha du…., jag tror ändå på oss. Vi kan nog matcha upp Umeås stora spelare ganska bra, sedan får vi se hur vi ska hantera guarderna, där ligger utmaningen att lösa.

All yttre press ligger på Umeå. Inte på er?
- Så är det. Det är en tuff mental situation för Umeå. De har fyra raka silver och nu tycker folk att de har en gratischans, det kan bli svårt att hantera om det börjar gå emot, säger Robin Sandberg.

Bilden: Högsbo-coachen Robin Sandberg.
Foto: Anders Wiklund/TT.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>