DSC_0090_1280x857 Enjebo coachar

Umeå redo efter paus med turism

A3 Basket Umeå är redo för SM-final. I uppladdningen sedan snabba semifinalserien med 3-0 i matcher har det inte bara handlat om träning och videogenomgångar.

- I början av påskhelgen fick alla två dagar ledigt för att återhämta kropp och knopp. Alla är friska och kan spela i första finalen, säger coachen Janne Enjebo.

Spelarna använda tvådagars-ledigheten på olika sätt.  Exempelvis så passade Ama Degbeon på att göra lite sightseeing i den svenska huvudstaden.
- Jag hade aldrig varit i Stockholm, så jag passade på att ta två dagar och turistade, säger den 23-åriga tyska landslagsspelaren.

Det blev ett ovanligt långt matchuppehåll får både Umeå och Högsbo (även Göteborgs-laget svepte sin semi i tre raka).
- Men det har varit bra att få vila benen lite, få lite distans och komma med omladdade krafter till finalspelet, säger Ama Degbeon.

Mer läsning: ”De säger vi är favoriter…”

Coachen Janne Enjebo är nöjd inför onsdagens finalstart.
-  Det känns bra, vi har tränat på och är redo. Första matchen hemma är jätteviktigt och pressen ligger helt klart på oss, men samtidigt är det så att Högsbo måste kunna vinna någon match borta om de ska ta guldet. I första matchen i en serie tror man sig veta hur det ska bli, senare när matcherna är i gång är det lättare att justera saker. Så det kan vara lite större chans för ett lag som inte är favorit att överraska i första matchen. Men kan vi komma upp i normal standard i försvaret och hålla motståndarna under 70 poäng, då har vi alla chanser att vinna.

- Vårt mål har hela tiden varit SM-guld. Nyckelordet är ”förtjäna”. Du får inget gratis, det gäller att kämpa för det. Högsbo är ett lag som vi verkligen måste jobba ned med intensitet och fart. säger Enjebo och fortsätter;
- Jag sade redan efter premiären i höstas att det laget blir inte lätt att tas med under säsongen och det har Högsbo bevisat, sedan har de haft en period med skadeproblem, men har varit väldigt bra bortsett från den perioden.

Mer läsning: Hegethorns krönika ”Gyllene chans för Umeå”

SM-semifinal 1:5 spelas i Umeå Energi Arena onsdag kl. 19:00.

Möten i grundserien:
Högsbo-Umeå 62-73
Umeå-Högsbo 90-75

Mer läsning: Betyg – så bra är finallagen

Vägen till SM-finalen:
Umeå: 2-0 i kvartsfinal mot Wetterbygden, 3-0 i semifinal mot Telge.
Högsbo: 2-1 i kvartsfinal mot Luleå, 3-0 i semifinal mot Eos.

Bilden: Janne Enjebo coachar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>