Silly: Stjärnans val klart, med mera

Inte helt oväntat så blev stjärnan Axel Nordströms val att skriva på för BC Luleå. Ingen av övriga intresserade klubbar lär ha kunnat matcha budet från Luleås klubbdirektör Lars Mosesson. Karaktärsspelaren har nu ett avtal för kommande två säsonger med BC Luleå.

- Nu när Uppsala inte längre ska spela i SBL så känns det fantastiskt roligt att Axel kommer till oss. Axel Nordström ser vi som ett av Sveriges starkaste varumärken som spelare. Han visar alltid rätt attityd på och utanför planen och har de egenskaperna som kommer att göra BC Luleå starkare nästa säsong. VI vet exakt vad vi får av honom, säger Mosesson.

- Det känns väldigt spännande och jättekul. Det är ett stort, nytt kapitel i min karriär. Jag söker proffsigheten och allting runtomkring basketen. Att få känna på en organisation som jag tror är väldigt proffsig – det är det som har lockat, säger Axel Nordström i klubbens pressmeddelande.

Säsongen 2018/2019 i Uppsala snittade den 27-årige forwarden 18,7 poäng, 10,3 returer och 4,4 assist per match.

- Där jag är just nu i min karriär så gläds man inte lika mycket åt att snitta 20 poäng och 10 returer om man förlorar varje match. Jag känner att jag har mognat mycket i mitt spel och är redo för en utmaning. Att kunna stå där som sista lag med en guldmedalj runt halsen är målsättningen, säger Axel Nordström.

– Det är en rejäl pusselbit som vi får på plats. Axel kommer bli en av ryggradsspelarna i nästa års trupp så det känns otroligt bra. Han står ju för väldigt många av de värderingar som man behöver i ett topplag och jag tror att Luleåpubliken kommer uppskatta Axels spel, säger Peter Öqvist, coach i BC Luleå, till Norrbottens Media.

x x x x x

Ytterligare herrliganotering:
Finallaget Borås Basket är nöjda med coacherna (fattas bara annat). Det är klart att head coach Henke Svensson och assisterande Henke Carlsson stannar i Borås ytterligare två säsonger.

- För mig är det en stor ära att få arbeta som coach i Borås Basket. Så det var enkelt för mig att tacka ja när Jonas Larsson frågade mig om en förlängning. Mitt mål är att vi ska bygga vidare på den kultur vi skapat i omklädningsrummet och på planen. Jag ser fram emot de kommande två åren, säger Henrik Svensson till klubbens hemsida.

Borås andre assisterande Johan Peroti-Andersson, flyttar på sig och blir ny head coach för Helsingborgs herrar i Superettan.

x x x x x

Norrköping Dolphins herrcoach Adnan Chuk har fyra år kvar på sitt kontrakt. Just nu vet han ingenting och får vänta på om klubben får en ny styrelse och på besked om vilken nivå ambitionen ska vara i krisklubben.
– Jag signade för fem år och har fyra kvar. Det var av en anledning att jag trodde på det här. Nu vet jag inte hur det ser ut och vi måste vänta i två veckor till på en ny styrelse. Tiden går utan att jag vet och kan göra något, säger Adnan Chuk till NT.

x x x x x

Coach Jurgita Kausaite hade två år kvar i sitt avtal – men har under torsdagen meddelat att hon lämnar  Norrköping Dolphins - som därmed står utan coach för damlaget.

x x x x x

I damligan har Wetterbygden Sparks försäkrat sig om att få behålla två rutinerade guarder. Jelena Krsmanovic och Emina Busatlija har förlängt för ytterligare en säsong.

– Oerhört viktigt för oss att få klart med dessa bägge damer så här pass relativt tidigt, det ger oss arbetsro. Bägge två är en garant för att vi kommer bli fortsatt tuffa att möta i vinter, säger sportchefen Dennis Aulander.

x x x x x

Ute i Europa har landslagsguarden Elin Eldebrink klart med ny klubb sedan hon lämnat spanska Avenida.  Elin ska kommande säsong spela med topplaget Bourges i Frankrike.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>