Santa Okockyte. Basket: Eurocup Luleå-Umeå

Silly: Luleå hämtar ex.Umeå-guard

Denna dag bjuder silly season bland annat på beskedet att Luleå Basket hämtar in en tidigare Umeå-guard.  Det handlar om Santa Okockyte från Litauen som spelade med Udominate säsongen 2016/2017 då hon snittade 15,5 poäng.

Santa Okockyte har senaste säsongen spelat i Wasserburg, Tyskland, och i Gdynia, Polen. Det har då gått lite sisådär. I Tyskland snittade hon 10 poäng, men i Polen landade det på ynka 3,8 poäng och en speltid på bara 14 min/match.

Uppenbart finns stort hopp om att Santa ska få det att funka bättre igen då hon återvänder till Sverige.

- Jag är väldigt glad över att få bli en del av Luleås lag kommande säsong. Den säsongen jag hade i Sverige 2016/207 var troligen en av de bästa jag haft i min karriär och när jag återvänder, denna gång till Luleå, önskar jag att kunna åstadkomma vad jag saknat från Sverige – vilket är en ligatitel, säger Okockyte i ett pressmeddelande.

- Santa kommer göra vår bakplan mer eller mindre komplett, där jag känner mig väldigt trygg just nu. Vi kommer att få en fart och energi som få spelare har både offensivt och defensivt. Hon kommer kunna leda vår defensiv med bra tryck på bollen och den offensiva farten hon har kommer få hinna med, säger Luleås coach Robin Sandberg.

Luleå Basket har tidigare gjort klart med USA-guarden Natisha Hiedeman.

Bilden: För några år sedan spelade Santa Okockyte i Udominate – här i möte mot Luleå i EuroCup.
Foto: Peter Hegethorn.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>