Luleås nya till Atlanta

Det är inte bara Amanda Zahui som tillfälligt lämna WNBA för att åka över till Europa för att spela EM-slutspel. Atlanta Dream-guardeb Alex Bentley ska representera Vitryssland

WNBA-klubben meddelar på sin hemsida:
”The Atlanta Dream have signed rookie guard Natisha Hiedeman to take the roster spot Alex Bentley has vacated while she fulfills her overseas commitments, playing for Belarus in the FIBA Women’s Eurobasket in Serbia”.

Natisha Hiedeman är alltså Luleå Baskets nyförvärvade USA-guard som får chansen i WNBA under cirka två och en halv vecka. Hon draftades inför den här säsongen av Minnesota Lynx för att bli tradad till Connecticut Sun där hon spelade på försäsongen innan hon blev cuttad precis innan seriestarten i WNBA.

– Vi fick veta det idag att hon ska spela där under EM och det känns väl bra tycker jag. Det är inga konstigheter utan det blir en bra erfarenhet för henne att dels hålla igång under någon vecka men rent erfarenhetsmässigt är det bra. Hon är ju ändå ung och kommer direkt från college, säger Luleå Baskets coach Robin Sandberg till Norrbottens Media.

Vad som händer om Hiedeman skulle göra succé i WNBA återstår att se.

När det gäller Luleås nya lagbygge har det rapporterats att klubben ska ha klart med en svensk spelare – vars namn av något hemligt skäl inte ska offentliggöras förrän i slutet juli/början augusti, I övrigt så säger Robin Sandberg till Norrbottens Media att jobbet ännu fortgår med försök att få in fler svenska spelare;

– En trea och en stor spelare som vi skulle vilja ha in. Vi kommer göra ett sista försök här och går inte det igenom så får vi väl börja kolla på europeiskt i sådana fall. Men det finns fortfarande förhoppningar om att få ihop ett lag med ”bara” tre utländska spelare.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>