Klart: Coach-utmaningen

Det är nu beslutat och klart att coacherna i NBA får en chans att utmana domslut.

”Coach’s Challenge” innebär en chans per match att begära videokoll om domarna verkligen gjort rätt, utmaningen gäller dock ett begränsat antal händelser – som foul mot egna laget, vem som var sist på boll utanför planen, samt goaltending-situation. Laget som vill utmana ett domslut måste i det läget ta timeout (får inte göras om laget redan använt alla sina timeouts).. För att ett domslut ska ändras måste det framgå tydligt att det varit fel.

Den andra nyheten kring videokollar i NBA är att det ska bli en uppgradering av den varan. NBA Replay Center ska kunna initiera omedelbar repriskoll på vissa saker under match. Vid sekretariatet ska det sitta en ny särskild funktionär som ska förmedla kommunikation mellan ”TV-centret” och matchdomarna. Kollar ska under matchens första 46 minuter göras på om skott varit tvåpoängare eller treor, om det ska vara två eller tre straffkast vid foul, och om skottklockan gått ut eller ej vid poäng.

Under matchens två sista minuter görs TV-repris-kollar på matchdomarnas initiativ.
När det gäller foul kan coachen använda sin utmaning även under de två sista minuterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>