Warriors nya lag utan (?) Jerebko

Jonas Jerebko pyntar sin Instagram med vackra svenska sommarsemester-bilder. Den svenske stjärnan har gjort tio säsonger i NBA och nådde senast final med Golden State Warriors – topplaget där han gång på gång bevisade att han är killen som är ”alltid redo”, oavsett om det gäller två minuter eller 25 minuter.

Jerebko har också på Instagram tackat för sin tid i Warriors och åkte hem till sommar-Sverige med kommentaren ”Låt oss se vad framtiden innehåller”.  Ännu så länge finns svensken kvar på ”rostern” på klubben hemsida, men det behöver inte betyda någonting. Warriors skulle kunna förlänga ett år med Jerebko för tre miljoner dollar, men enligt San Francisco Chronicle är det mer troligt att klubben väljer att satsa på någon yngre mer utvecklingsbar spelare. Något som inte låter alldeles orimligt med tanke på att Warriors inte bara ska spela i ny arena i San Francisco kommande säsongen, utan även formar ett nytt lag runt superstjärnan Steph Curry.

För några år sedan fick Jerebko frågan om han kunde tänka sig att avsluta karriären i Luleå (där han som 20-åring vann SM-guld med Plannja).
Svaret i NSD sommaren 2015 löd: ”(Skratt) Jo, det är klart jag kan tänka mig det. Men det är några år kvar tills dess. Just nu är det NBA som gäller.”

Vem vet, kanske David Visscher, coachar Luleås herrar igen i framtiden och återförenas med Jerebko? Kommande säsong lär något NBA-lag plocka upp den solide svenske veteranen för en elfte säsong i NBA. och en tolfte säsong… och?

Golden State Warriors nya lagbygge.
Kvar i laget: Steph Curry (har kontrakt), Alfonzo McKinnie (har kontrakt) Klay Thompson (förlängt kontrakt, korsbandsskadad), Kevon Looney (förlängt kontrakt), Jacob Evans (har kontrakt).
Draymond Green (förlänger troligen).
Nyförvärv: D´Angelo Russell (guard från Brooklyn), Julian Washburn (forward från Memphis), Omari Spellman (forward från Atlanta), Willie Cauley-Stein (center från Sacramento), Glenn Robinson III (forward free agent),

Rookies från årets NBA-draft: Jordan Poole (vald som 28:a), Alen Smailagic (39:a) och Eric Paschall (41:a)

Har lämnat: Kevin Durant (Brooklyn), Andre Iguodala (Memphis), Damian Jones (Atlanta), Shaun Livingston (oklart), DeMarcus Cousins (Los Angeles Lakers), Quinn Cook (Los Angeles Lakers), Andrew Bogut (Sydney Kings, Australien), Jordan Bell (Minnesota).

Ett av säsongens stora Jerebko-ögonblick:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>