Prinsen basket-beskyddare

I ett pressmeddelande offentliggörs att Hans Kunglig Höghet Prins Daniel är numera beskyddare för Svenska Basketbollförbundet.

– Det är en ära och vi är självklart mycket glada över att Prins Daniel vill engagera sig för basketen i Sverige, säger Mats Carlson, ordförande Svenska Basketbollförbundet.

Beskyddarskapet löper över tre år och innebär att Prins Daniel på olika sätt främjar Svenska Basketbollförbundets verksamhet.

– Jag har i samtal med Prins Daniel fått höra hur positivt han ser på basketens roll i de socioekonomiskt utsatta områdena och hur vi kan främja folkhälsa hos andra målgrupper än de som redan idag idrottar mycket. Jag tror basketen har en viktig roll i det svenska samhället här och det är något vi måste vårda, säger generalsekreterare Johan Stark.

Bloggen: Hela grejen känns rätt – inte minst med tanke på att Daniel växte upp i Ockelbo – som haft både herrlag och damlag i högsta basketserierna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>