IMG_5228

Vedrans Umeå-förvärv

När Södertäljes tidigare guldtränare Vedran Bosnic var coach i Schweiz försökte han värva Eric Gilchrese till Lions de Geneve. Men Gilchrese tackade nej. Nu har Vedran Bosnic lyckats värva en annan spelare som gjort succé i Umeå BSKT.  Coachen har till sin nya klubb, Belfius Mons-Hainaut i Belgien, fått klart med Arik Smith!

Belgiska klubben har gått ut med nyheten i dag på eftermiddagen (bild från hemsidan). I presentationen anges tydligt att Vedran Bosnic fick ögonen på Arik Smith under säsongen i Umeå där han blev ”Årets Guard” och snittade 20 poäng, 4 returer och 3 assists per match med ett 3-poängsskytte på 42,9%. Förra säsongen blev Smith mästare i Slovaken med Inter Bratislava, där hade han ett snitt på 15 poäng, 2,4 returer och 2 assists och 3-poängsskytte på 41,9%.

P.s. För några veckor sedan presenterade Belfius Mons-Hainaut även Auston Barnes – från Södertäljes senaste guldlag.

x x x x x

Från Europas silly season kan för övrigt noteras att Viktor Gaddefors stannar på franska rivieran. I dag 12 juli meddelar klubben Antibes Sharks på sin hemsida att den svenska vikingen förlängt sitt kontrakt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>