Silly: Har hittat stor center

Damligan får se en ny stor center kommande säsong då Mark Basket hittat amerikanskan Jada Terry. Klubben uppger att hon ska vara 195 cm, så hon kanske har växt en aning efter sista året på college då Texas Tech listade henne som 193 cm säsongen 2017/2018.

Nåväl 24-åriga Jada Terry spelade på en bra skola i ”Big 12” och snittade 10,4 poäng och 6,4 returer under seniorsäsongen. Hon sköt 55 procent nära korgen och hade 59% från strafflinjen.

Förra säsongen skulle bli hennes första som proffs och då i polska ligan med Widzew Lodz som presenterade henne för bra precis ett år sedan. Men polsk media rapporterade att hon kommit med rejäl övervikt och på försäsongen gick det inte alls bra och det blev inget ligaspel i klubben (där för övrigt ex-delfinen Dominique Wilson spelade förra säsongen).

Mark Basket skriver så här på sin hemsida ”Jada hade en kort mindre lyckad sejour i Polen förra säsongen men jobbar nu stenhårt för att komma i toppform till Mark i början av september. Vi hoppas såklart att Jada kommer tillföra massor under båda korgarna med sin storlek och tuffa spel!”

Jada Terry själv säger så här: ”Jag har gått igenom mycket under de senaste sju månaderna och trodd inte att jag skulle spela igen, men de gav mig en ny chans, jag är tacksam och ser verkligen fram mot att få spela för Mark Basket.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.