Silly: Värvar WNBA-draftad

Norrköping Dolphins har klart med sin andra nya amerikanska som är 23-åriga och 182 centimeter långa forwarden Leslie Robinson – och klubben öppnar för att värva även en tredje USA-spelare.

Det lite speciella med Leslie Robinson är att hon efter college på Ivy League-skolan Princeton överraskande blev WNBA-draftad (som nr 34 totalt 2018) av Amanda Zahuis klubb New York Liberty. Det blev två försäsongsmatcher för New York 2018. Sedan stack Robinson till Europa för spel i tyska andraligan med Krofdorf Knights där hon snittade  22 poäng och 12,6 returer. Våren 2019 fick hon en ny chans på försäsongsläger med WNBA-laget Chicago Sky. Där blev det tack och hej efter en kort period från 26 april – 8 maj. Nu är hon klar för Norrköping Dolphins och svenska ligan.

– Det är en spelare som jag själv hållit ögonen på ett tag. Hon kommer passa bra in i vårat lag. Vi letar efter tjejer som har en god karaktär och som vi vet jobbar hårt, säger coachen Kevin Taylor Lundgren till Dolphins hemsida.

Dolphins nye coach ser den nya forwarden mer som en center i hans lag.
– Hon kommer gå mycket som center när vi spelar litet, dessutom en del fyra – vilket hon kanske mer är i grunden. Men i år kommer vi spela på ett sådant sätt att hon kommer kunna spela femma också. Hon är stark och väldigt skicklig och hade till exempel första trippel-doublen någonsin på Princeton. Att vara en stor spelare och kunna agera spelfördelare gör det intressant.

Efter värvningarna av Tanesha Sutton och Leslie Robinson kan det bli ytterligare en ny USA-spelare.
– Vi pratar med flera olika spelare, bland annat en tredje amerikanska, säger coach Kevin Taylor Lundgren.

Kuriosa: Leslie Robinsons pappa Craig var framgångsrik basketspelare och är storebror till en känd ”first lady” i USA.  Michelle Obama är alltså faster till Leslie Robinson. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.