Silly: Kanadensiska klar

Det fortsätter att droppa in nya importspelare till svenska damligan. Wetterbygden Sparks har gjort klar med kanadensiska forwarden Samantha Cooper, 188 centimeter lång. Huskvarna-klubben satsar på en uppställning med ”twin towers” då 198 centimeter USA-center Therese Ekhelar sedan tidigare har skrivit på.

24-åriga Samantha Cooper gjorde förra säsongen, efter collegetiden på Fairfield University, sitt första år som proffs och vann då mästerskapet i Luxemburg med Grengeweld.

– I Samantha Cooper får vi in en förhållandevis stor spelare som ändå är kapabel att “dra i” utifrån. Även hennes returtagningsförmåga kommer naturligtvis bli viktig för oss och vi både hoppas och tror att Samantha och Theresa Ekhelar kan hålla rent under egen korg. Hon är en lagorienterad spelare och vi gör bedömningen att hon kommer passa bra in i det övriga lagbygget, säger Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

Sista året på college snittade Cooper 15 poäng + 10 returer. I Luxemburg levererade hon i snitt 20 poäng + 13 returer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>