Umeå matchar i Polen

Bloggen kan servera en färsk nyhet så här på söndagskvällen – A3 Basket Umeå väljer i år att matcha i Polen.

Förra året var det mycket resande på försäsongen då Umeå-damerna träningsspelade i både Italien och Ryssland. I år har nya Svenska Cupen kommit in i bilden i mitten av september och regerande svenska mästarlaget har sin ligapremiär hemma mot Luleå Basket den 3 oktober.

– Det fanns olika alternativ, men vi har valt att få in ett par värdematcher mot starkt motstånd i slutet av september för att få de matcherna närmare seriestarten. Vi ska spela två gånger mot Wisla Krakow, säger A3 Baskets coach Janne Enjebo.

Wisla Krakow kvalade förra säsongen till EuroLeague och nådde sedan till slutspel i EuroCup, men åkte ut i åttondelen mot turkiska topplaget Cukurova. Umeås träningsmatcher i Polen är planlagda till 27-28 september.

I dag söndag har de flesta av A3 Baskets spelare landning i Umeå, utöver de svenska spelare som förlängt finns nyförvärven Sofia Pelander (från Norrköping), och Lajahna Drummer (UCLA, USA). Tillbaka från guldsäsongen är Alyssa Lawrence och Jelena Ivezic. En spelare som ska komma senare är Tiffany Brown.

– Tiff har en del åtaganden med sommarjobb åt Charlotte Hornets, så hon är tillbaka i Umeå i slutet av augusti, förklarar Janne Enjebo.

I morgon måndag har A3 Basket en första lagsamling på förmiddagen, bland annat med lite tester. På eftermiddagen väntar starten på ”teambuilding camp”.

Alla spelare är i dagsläget inte helt tillgängliga. Isabelle Edholm (lunginflammation) får stå över starten och Danielle Elvbo har ett nyopererat knä.

– De hittade en trasig del av menisken, det är åtgärdat så efter rehab ska hon vara 100 procent, säger Janne Enjebo.

Med Elvbo borta ett par månader, funderar ni på att ta in någon fler spelare i truppen?

– Tills vidare väntar vi ett par, tre veckor, och kollar hur läget i truppen är totalt sett. Fram i september gäller det att ha 10 spelare i full träning så då kan det eventuellt blir aktuellt att ta in någon, deklarerar Janne Enjebo.

A3 Basket Umeå har sin premiär i EuroCup hemma mot turkiska Ormanspor den 17 oktober.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.