Ännu en jänkare till Umeå

Umeå BSKT har klart med ännu en ny jänkare.

Det handlar om 26-årige forwarden Rodney Williams, 201 centimeter, som närmast kommer från spel 2018/2019 i Frankrike med GET Vosges där han snittade 14,3 poäng + 8 returer (3 offensiva/5 defensiva). Av statistiken från franska NM1 (tredjeligan) att döma så är Williams mest ett hot nära korgen.

2017/2018 spelade forwarden inledningsvis i andraligan i Israel med  Maccabi Raanana, där blev det sju matcher med snittet 6,6 poäng + 2,7 returer. Karriären gick vidare i den spanska tredjeligan LEB Silver med Groupo Eleyco Baskonia där han hade snittet 13,4 poäng + 7,2 returer.

På college spelade Rodney Williams med Drexel (en div.1-skola i NCAA) och snittade senioråret (2016/2017) 15,6 poäng och 6,8 returer.

– Rodney har jag haft på radarn i några år och är en väldigt dynamisk och atletisk basketspelare som kommer ge oss en ny dimension i både offense och defense som vi hittills saknat, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Umeås spetsförvärv ”Inte kaka på kaka”

Rodney Williams ska enligt flygtidtabell landa i Umeå i morgon lördag.

– Coach Jesper har scoutat mig de senaste åren och det är bara rätt att vi till slut förenas. Jag tror på coachens vision för mig och laget och jag tror att vi kan åstadkomma bra saker den här säsongen. Min plan är att komma in med en ledares mentalitet och spela hårt varje sekund på planen, säger Rodney Williams i ett pressmeddelande.

Förvärvet av Rodney Williams innebär att Umeå BSKT har fyra jänkare.
Den trio som i första hand ska spela i ligan är Georgio Milligan,  Rashard Odomes och Rodney Williams.
Cole Welle ska träna med ligalaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.