Umeås coach: ”Fick rätta svaren”

Två dagar – två förluster i Polen. Men stor skillnad på hur A3 Basket Umeå uppträdde.

– Jag och Luke (assisterande coach) var tuffa mot tjejerna efter fredagens match då inte mycket stämde med det som vi vill göra. I dag märktes redan på uppvärmningen att det var ett helt annat lag. Jag fick de rätta svaren jag ville ha, säger coach Janne Enjebo.

– I stora delar av den här andra matchen var det Krakow som hade problem med oss, inte tvärtom. Vårt försvar var mycket mer aggressivt och vi kunde föra matchen i stora delar. Med det här spelet hänger inte många lag i svenska ligan med oss.

Umeå hängde med Wisla Krakow in i fjärde perioden. Alyssa Lawrence var piggare efter sin tidigare sjukdom, men fick foulproblem.

– Vi blir lite tunna i slutet med Alyssa utfoulad och när vi ännu saknar vår center Sofia (Pelander) så blir vi små mot Krakows insidespelare, I princip försvinner en stor del av vårt spel.

– Tamara (Radocaj) och Tiffany (Brown) spelar jättebra tillsammans. Positivt att se är också att  Moa (Dellbro) och Matilda (Sandberg) kommer in och kan vara orädda eftersom de har tillit från de andra i laget, säger Janne Enjebo.

– ”Lars” (Lajahna Drummer) tar steg framåt för varje match, det tar lite tid att komma in i de mönster vi vill spela, men när hon gör det så gör hon saker mycket bra.

Försäsongen är nu över. Kommande torsdag smäller det med ligapremiär för Umeå hemma mot säsongens guldfavorit Luleå Basket.
– En viktig sak här i Polen var att få den tempoökning som är nödvändigt till mötet med Luleå. Vi kommer att vara redo, avslutar Janne Enjebo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.