Hemmapremiär med datorhjärna

Efter ligastart med bortaförlust har Umeå BSKT laddat för hemmapremiär.
– Vi har haft en mycket bra träningsvecka med tid att få in nye Rodney Williams i laget och in i spelet, säger coachen Jesper Gustavsson.

Om Umeå BSKT hade en tung start med nya laget har det varit tvärtom för Köping Stars.
– Köping tog in laget tidigt och har hunnit spela flertalet träningsmatcher med fullt lag, de är inne i ett bra flow och deras importtrio samt Niklas Larsson har gått på moln senaste tiden, säger Jesper Gustavsson.

Har Umeå-coachen hunnit med ”att fixa”-listan?
– Man släpar alltid lite med sin ”to-do-list” på basketplanen av många anledningar, skador inte full trupp, nya spelare samt andra yttre omständigheter. Vi har fler proffs i år så vi tar vara på morgonträningarna på ett bättre sätt än tidigare så detta är något som är positivt.

Nathan Dawit missade första omgången. Läget i laget?
– Vi har fortfarande några på ”dag-till-dag-listan”. Nathan är en av dem, även Egal (Saleman). Båda tränar men är en bit bort från spel.

Övrigt: Kul med Caroline Muzito-Bagendas nya landslagsuppdrag med damer seniorer, vad kan hon bidra med som du ser det?
– Carro är en fantastisk assisterande, hennes hjärna är som en dator!! Hon kommer hjälpa landslaget med många detaljer som deras övriga coacher missar, bara hon tar för sig och staben kommer överens om passande roller. Sen är det självklart bra för henne att byta miljö och lära sig av andra coacher, säger Jesper Gustavsson.

Matchguide Basketligan herr
Umeå BSKT–Köping Stars
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 19.04 måndag.

No­te­ra att…
… Umeå BSKT bjuder på fri entre´till säsongens första hemmamatch.
… Köping Stars, som förrra säsongen fick kvala sig kvar i ligan, har nu öppnat starkt med skrällseger borta mot topptippade Borås och sedan överlägsen hemmaseger mot Djurgården.
… Köpings tre amerikaner har imponerat; CJ Jackson, Jeremy Combs och Gary Blackston gjorde mot Djurgården tillsammans 62 poäng och tog 24 returer. Mot Borås levererade trion totalt 52 poäng och 21 returer.
… Umeå BSKT har bara spelat en seriematch och föll då stort i bortapremiären där Norrköping vann med 92–68.

x x x x x

En liten nyhet gällande regerande svenska mästarlaget Södertälje Kings.

Klubben bryter med skadade amerikanen Jeremiah Ingram – och har i stället kontrakterat Jonathan Person (som tidigare bara hade korttidsavtal).

SBBK meddelar: Ingrams skada krävde operation och sätter stopp för spel så pass länge att parterna är överens om att avsluta kontraktet. Detta har gjort det möjligt för klubben att skriva avtal med Jonte Person resten av säsongen. Vi tackar Ingram för hans insats i klubben och önskar honom en snabb och lyckad rehabilitering.

Södertälje Kings har på grund av sitt Champions League-kval ännu inte spelat någon svensk ligamatch. Men det sker i veckan med bland annat möte med Umeå BSKT.

SBL herr i veckan:
Måndag:
Umeå BSKT-Köping Stars
Tisdag:
Wetterbygden Stars-Södertälje Kings
Djurgården Basket-BC Luleå
Fredag:
Södertälje Kings-Umeå BSKT
Jämtland Basket-Norrköping Dolphins
Lördag:
BC Luleå-Borås Basket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.