Det händer grejer

Jämtland Basket värvade en ny jänkare och nu förstärks bakplan med ingen mindre än Thomas Massamba.

Den minst sagt rutinerade landslagsguarden (115 A-kamper) har kritat på ett korttidskontrakt med Östersunds-klubben som anger att det är erättsning för ryggskadade Gustav Hansson.

Klubblöse Thomas Massamba (förra säsongen i BC Luleå) ska i detta skede spela tre matcher för Jämtland: Nässjö 15/11, Djurgården 18/11 och BC Luleå 22/11.

– Vi är lite för bräckliga och behöver hjälp. Thomas erfarenhet, ledarskap och sin defensiva pondus kommer skänka trygghet och stabilitet till truppen då vi inte hunnit återhämta oss från ena skadan innan den andra dyker upp. 3-6 i vinst/förlust gör att vi inte vill ta några risker. Dessutom blir detta ett WIN/WIN för oss båda för Thomas är aktiv i sitt jobbsökande och i och med att han visar upp sig i spel med Jämtland behöver potentiella spekulanter inte undra om han är i form eller inte, säger Jämtlands coach Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

x x x x x

Den stora guardtalangen Pelle Larsson spelar den här säsongen med BC Luleå. sedan väntar fyra år på college i USA. Efter en nyligen genomförd resa med besök har han gjort sitt val – det blir  University of Utah.

x x x x x

Borås ångar på i svenska ligan utan Nimrod Hilliard – amerikanen har nu hittat nytt jobb i Bakken Bears i danska ligan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.