De 16 som gör upp

Vid sommar-OS i Japan nästa sommar finns plats för tolv nationer i damernas basketturnering. Sverige är ett av 16 lag som har chansen att kvalificera sig.

Efter helgens avslutande spel i ”förkvalet” är det följande 16 lag som ska OS-kvala:
Australien
Belgien
Brasilien
Kanada
Kina
Frankrike
Japan
Nigeria
Mozambique
Puerto Rico
Serbien
Spanien
Storbritannien
Sverige
Sydkorea
USA

OS-kvalet lottas den 27 november och ska spelas i form av fyra  fyralagsgrupper om ska bli ”geografiskt balanserade”, vilket betyder att det exempelvis inte kan bli fyra lag från Europa i en och samma kvalgrupp.

Som Bloggen tidigare skrivit om ska alltså både värdnationen Japan och världsmästarna USA vara med i kvalet – trots att båda nationerna redan har en OS-plats.

Kvalet avgörs 6-9 februari. Från de fyra kvalgrupperna går de tre bästa lagen till OS, med modifikationen då alltså att USA och Japan är vidare oavsett vad de hittar på i kvalet.

Spelorterna för de fyra kvalgrupperna är; Ostende i Belgien, Bourges i Frankrike, Belgrad i Serbien, samt Foshan i Kina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>