BSKT nådde inte Borås

Umeå BSKT hade en trög inledning och hamnade i underläge med 16 poäng borta mot Borås Basket. Diverse tappra försöka att jaga ikapp slutade trots allt med ännu en retlig förlust på bortaplan. Umeå var så nära som tre poäng ifrån med drygt tre minuter kvar – men Borås kunde avsluta säkert och vann med 92-81.

–  Det är väl vad det är, vi är inte hur deppade som helst när vi ändå faller åt rätt håll, men vi är väldigt hungriga på att få med oss en vinst snart, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Kom aldrig ur djupa gropen

Borås dominerade returtagningen med hela 39-25. I trepoängsskyttet fördel Borås med 11 av 27 (40%) mot Umeås 5 av 15 (33%).
Umeå höll nere sina turnovers till endast nio stycken. Borås hade 15 bortkastade.

Georgio Milligan ledde Umeå med 28 poäng + 6 assists. Rodney Williams mycket bra som bidrog med 13 poäng, 7 returer och 5 blockar. Rashard Odomes levererade 16 poäng, 8 returer och 5 steals.

Slut: Borås-Umeå 92-81 (28-15, 19-25, 20-23, 25-18).
Borås: William Gutenius 22, Elvar Fridriksson 18, Marcus Tyus 13, Deandre Davis 11, Andreas Person 10, Zac Cuthbertson 8, Simon Gunnarsson 8, Fredrik Andersson 2.
Umeå: Georgio Milligan 28, Rashard Odomes 16, Rodney Williams 13, Nathan Dawit 7, Callum Lawson 6, André Nilsson 6, Adam Presutti 3, Egal Saleman 2.
Publik: 938 i Boråshallen.

Slut: Norrköping-Wetterbygden 103-85 (16-18, 31-23, 20-31, 36-13).
Norrköping:
Jeril Taylor 27, LaDarien Griffin 23, Tim Schüberg 17, Tyre Gathright 13, Lucas Lindh 7, Anes Zekovic 6, Anton Saks 6, Gustav Moberg 2, Vincent Taylor 2.
Wetterbygden: Tyler Sabin 22, Adam Rönnqvist 16, Jonathan Peleg 12, Moussa Kone 11, Calvin Hermanson 11, Daniel Mortensen 6, Jonatan Bohman 4, Albin Häll-Eriksson 3.
Publik: 1087.

x x x x x

Två herrligamatcher i afton tisdag, Bloggen riktar mest uppmärksamhet mot Borås Basket vs Umeå BSKT. Den andra fajten handlar om Norrköping-Wetterbygden.

Borås förstafemma: Elvar Fridriksson, Marcus Tyus, Zac Cuthbertson, Fredrik Andersson och Deandre Davis.
Umeå startar med
normala förstafemman: Georgio Milligan, Adam Presutti, Callum Lawson, Rashard Odomes och Rodney Williams.
Från bänken: André Nilsson, Nathan Dawit, Jacob Johansson, Egal Saleman och Albin Frank.

Första perioden: 28-15.
Milligan ger Umeå ledning med ett närskott – svar direkt från Fridriksson som skickar i en jättelång trea. Sedan ett par röriga minuter där Borås bland annat tar tre offensiva returer, men båda lagen missar avslut. Efter tre minuter lossnar det lite och Williams stoppar i en boll för 5-6 och gästerna i knapp ledning. Odomes dunkar i 5-8. Williams dunkar i 7-10. Borås Davis kan också dunka.
5 min spelat: 11-12. Dawit ersätter Presutti. I Borås kommer William Gutenius in för Davis.  Tyus tvåa och Cutberthson trea, då är det 16-12. Hemmalaget har fler chanse efter nya offensiva returer, men kan inte riktigt förvalta andrachanserna. Nilsson ersätter Williams i BSKT. Nästa Borås-inhoppare är Simon Gunnarsson. När Gutenius sänker Borås tredje trepoängare så är det 19-12 och dags för matchens första timeout av Umeås Jesper Gustavsson.
Gästernas offensiv kom av sig. Inga poäng alls nu. Gunnarsson gör enkelt 21-12. Nilsson får två straffkast, missar båda. Store mannen assisteras sedan av Milligan så bra att han blir solo med korgen. 21-14. Borås har en hyfsad bänk – tredje gubbe in är Andreas Person. Fjärde Ludvig Johansson. Missat byte i försvar ger Gunnarsson retfull enkel väg ända till korgen. Egal Saleman får känna på golvet lite i slutet på Q1.
På ”buzzern” sänker Gutenius en lång trea. Tufft för BSKT. Borås är då 4 av 7 från trepoängsland. Umeå 0 av 2. Borås dominerar returtagningen med 11-4.

Andra perioden: 19-25.
Börjar med layup Andreas Person. Umeå måste börja täppa till och få stopp, annars bär detta i väg. Person skjuter lite senare en trea till 35-19. Odomes tvåa och Milligan med nödvändig trea tar Umeå till 35-24. Milligan tvåa och 35-26. Då får vi timeout av Borås coach Henke Svensson. Knappt halva andra perioden spelad. Direkt efter timeout sänker Person ny trea. 38-26. Blixtsnabb timeout Umeå. Williams tvåa, ensamanfall Odomes ger utdelning till 38-30. På det turnover av Borås. lagen byter poäng -  tendensen är hela tiden att Borås har betydligt enklare avslut, Umeå får slita mer för sina lägen. Men andra perioden är mycket bra av gästerna jämfört med första. Sista två minuterna före paus får Jacob Johansson chansen. Williams lägger i 42-36. Sedan protesterar Davis när han åker på en ny foul, hans tredje, men inget mer händer än att han byts ut. Sedan drar Umeå på sig flera foul i slutet på Q2. Borås får möjlighet från välgörenhetslinjen. Nilsson inne igen och lägger i 45-40. Sedan mera Umeå-foul när hemmalaget anfaller aggressivt.

Läget i paus: Borås-Umeå 47-40
Umeå åkte på fem foul på 1 minut och 17 sekunder just före paus. Milligan och Odomes hamnade då på tre vardera efter första halvlek – och det kan stå laget dyrt i långa loppet.
Borås ledde som mest med 16 pinnars marginal innan Umeå vaknade till.

Tredje perioden: 20-23.
Inleds med långt anfall där Borås skjuter treor, missar, tar offensiva returer och skjuter nya treor, men missar. Umeå tar snabbt avslut med en trea som Presutti sänker till 47-43. Umeå har läge  för mera – men det blir layup Gunnarsson i andra änden. Efter att BSKT varit nere på minus fyra så gör Borås litet ryck, Fridriksson sänker en trea och i det läget 52-44. Då skickar Lawson en trea som studsar runt flera gånger innan den trillar i korgen till 52-47. Där är vi nära mitten av Q3. På det mera hemmapoäng och ett byte så Albin Frank kommer in för första gången då även Presutti hamnat på tre foul. Skillnaden växer till tio poäng vid 59-49.
Aj då, ett spel som inte var bra. Nilsson drar på sig offensiv foul i kamp om retur och det är lagfoul Umeå. Gutenius är säker från linjen. 63-51. BSKT ger sig inte utan jobbar sig tillbaka till 63-59. Då har Dawit sänkt en trea. Salemans första två poäng för säsongen betyder 65-61.

Läget inför sista: Borås-Umeå 67-63.

Fjärde perioden: 25-18.
Bra försvar Borås och Gutenius blockar Odomes. På det lägger Tyus i 69-63. Umeås nummer 94 Nathan Dawit belönas med två straffkast. Han sänker båda. I nästa Borås-anfall hinner inte Odomes med, sträcker ut en arm och åker på sin fjärde foul. Fridriksson bränner båda straffkasten – men offensiv retur bäddat för trepoängsskott av Gutenius. 72-65.
Aj, aj, nytt dåligt spel. Lawson skjuter en airball och i nolljakt tar Milligan sin fjärde foul. Milligan kommer igen, ordnar poäng till 72-69 och även 75-71.
6 min kvar: 75-71. Timeout Umeå efter en block av Williams. Nästa anfall, tyvärr missad layup av Milligan. Då åker Umeå på en trepoängare i baken. Davis av alla. Turnover av Umeås Williams. Tyus kan lägga i 80-71. Är det tröttheten som sätter in hos Umeå nu?
5 min kvar: 80-71. Airball av Milligan, som tecknar att han tycker sig ha blivit foulad. Sedan tar Presutti son fjärde foul och ställer Tyus på linjen. Två garanti-poäng och 82-71. Milligan trea på det.
4 min kvar: 82-74.
Williams blockar och tar bollen – det leder till poäng av Odomes. 82-76. Timeout Borås.
3 min kvar: 82-76.
Borås till lagfoul. Lawson på linjen. Missar första, sätter andra. 82-77. Missad trea Borås. Odomes attackerar och foulas. Två kast. Sänker första, sänker andra. 82-79.
Fridriksson skjuter en tvåa för 84-79. Timeout Umeå med knappt två minuter kvar.
2 min kvar: 84-79.
Umeå missar sitt anfall. Aj då. Presutti tar sin femte foul. Fridriksson på linjen för inte mindre än tre straffkast, det är tre säkra och 87-79. Det var matchen.
1 min kvar: 87-79.
Milligan tvåa, Fridriksson tvåa. Miss Umeå (chanstrea Dawit) . Borås håller i bollen – men det är mer än 24 sekunder kvar och Tyus avslutar och sänker en trea. 92-81. Det är 2,3 sekunder kvar. Inget mer händer.

Slut: Borås-Umeå 92-81

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>