De kan Sverige lottas mot

Kommande onsdag lottas grupperna till damernas OS-kval.

Nu har internationella förbundet Fiba släppt seedningen av de 16 lag som ska kvala.

Så nu går det att börja spekulera vilka lag Sverige kan få möta. Nu är det inte så enkelt att det blir ett lag ur varje seedningsgrupp, kvalgrupperna ska även ha en viss geografisk fördelning så det kan exempelvis inte bli fyra lag från Europa i samma kvalgrupp.

Spännande kan även bli att se var Sveriges grupp ska spela.  Det skulle kunna bli ända borta i Kina. Oddsen är dock bättre för spel på närmare håll, då tre av fyra grupper avgörs i Europa.

Seedningsgrupp 1: USA, Australien, Spanien, Kanada.
Seedningsgrupp 2: Frankrike, Serbien, Kina, Belgien.
Seedningsgrupp 3: Japan, Brasilien, Nigeria, Storbritannien.
Seedningsgrupp 4: Sydkorea, Sverige, Puerto Rico, Mozambique.

Så här spekulerar Bloggen om en möjlig drömlottning:
1) Det vore bra att inte hamna i samma grupp som USA/Japan. Båda länderna är redan garanterade en OS-plats så i de kvalgrupperna där de spelar finns bara två platser på spel. I en kvalgrupp utan USA/Japan går tre av fyra lag till OS i Japan 2020.

2) Från seedningsgrupp ett ser Bloggen helst att lotten med Kanada dras till Sveriges grupp. Världsfyran är tuff, men att föredra jämfört med övriga toppseedade.

3) Från seedningsgrupp två så väljer Bloggen Belgien som drömlott. Det skulle även ge blågult  kort resa och gruppspel i just Belgien (Oostende). Belgien slutade i sommarens EM som femma.

4) Från seedningsgrupp tre vore det klart bäst att få Storbritannien, det är innan lottningen lite oklart exakt vad som gäller sett till ”geografiska fördelningen”. Kanske det inte kan bli tre Europa-lag i samma grupp. I så fall är det hugget som stucket mellan Nigeria och Brasilien som bästa lott. Bloggen inbillar sig att Brasilien kan vara aningen bättre chans för Sverige.

Skräck-lottning modell ”dödens grupp”? Ska vi säga USA, Kina, Nigeria, Sverige.

Det enda som verkar någorlunda säkert är att OS-kvalet i februari kommer att blir tufft.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>