Blågul tillbaka till Luleå

Ett skadedrabbat Luleå Basket har de senaste matcherna gått runt på sju spelare – på väg in i truppen är nu Matilda Åhlberg, U20-landslagsforward/guard, som återvänder till Sverige efter en tid på Odessa College.

Matilda Åhlberg är väl bekant med Luleå efter sin tid på basketgymnasiet där. 19-åringen har Skuru Basket som moderklubb.

Licensierad för Luleås ligatrupp är även Sandra Hedlund, 18-åring från Boden, som spelat bra för Luleå Stars i basketettan.

Uppdatering:
Någon timme efter att Bloggen skrev om detta så ”avslöjade” Norrbottens Media att Åhlberg var klar för Luleå Basket.
Och nu på sen eftermiddag har klubben gått ut med pressmeddelande.

- Matilda var en spelare vi ville ha innan säsongen började och det känns bra att hon nu ska komma hit och spela med oss. Med truppen vi har nu, och skadeläget som är, så känns det helt rätt för båda parterna och det ska bli intressant att fortsätta följa hennes utveckling. Matilda kommer direkt kunna bidra med försvarsspel där hon är väldigt snabb och smart. Offensivt så får vi en skytt som alltid kommer att ta bra avslut och beslut, säger coach Robin Sandberg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>