Nappar svensk klubb?

Svenska landslagsforwarden Nathalie Fontaine tvingades på grund av skadeproblem tacka nej till sommaren EM-spel. Hon står fortfarande utan klubb efter förra säsongen då det bara blev ett begränsat antal matcher med Tarbes i franska ligan och EuroCup.

Efter en stark collegekarriär på Ball State spelade Fontaine starkt med tyska Wasserburg 2016/2017 och rumänska Sepsi 2017/2018.

Att göra omstart i en svensk ligaklubb kan bli aktuellt – om någon nappar. Luleå Basket ska enligt NSD:s Peter Lindvall ha tackat nej av ekonomiska skäl. A3 Basket i Umeå söker i första hand en renodlad skytt.

– Vi hade en kontakt med Fontaine  i höstas då Sofia Pelander blev skadad. Nathalie är en väldigt bra spelare som borde ta chansen att komma i spel med någon klubb, ungefär som Lollo Halvarsson gjorde i Wetterbygden innan hon tog jobb ute i Europa igen. För vår del behöver vi en skytt som kan skapa mera hot utifrån så det samtidigt öppnar upp för våra spelare närmare korgen, säger A3 Baskets coach Janne Enjebo.

x x x x x

A3 Basket ska avsluta gruppspelet i EuroCup – utan chans att gå vidare. Resan mot Polkowice i Polen påbörjades på tisdagsmorgonen.

– Viktigt match för CCC Polkowice ur aspekten att ta sig vidare till slutspelet i EuroCup. För oss handlar det om att lära och sedan dra nytta av erfarenheten. Läget är så att vi kan spela avslappnat och gå för vinst helt utan press, säger A3 Baskets coach Janne Enjebo.

Matchguide
CCC Polkowice–A3 Basket Umeå
Plats: City Sports Hall, Polkowice, Polen.
Tid: Kl. 17.30 onsdag.

No­te­ra att…
… Sista avgörande omgången i grupp C i Fiba EuroCup Women har fått gemensam starttid. Samtidigt möts Orman–Kayseri i Turkiet.
…  Polkowice säkrar av egen kraft slutspelsplats vid seger mot Umeå.
… Umeå har en relativt skadefri trupp och reser till Polen med tio spelare.
… Umeå är utan seger i gruppen, skulle gärna spräcka den nollan.
… Polkowice vann stort vid besöket i Umeå, då blev det hela 66–91.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.