Umeås dubbelhelg: ”Haft bästa träningarna”

Umeås basketdamer avslutar höstsäsongen med dubbelhelg på hemmaplan – där Visby och Uppsala gästar.

– Sedan Nathalie Fontaine anlände har vi senaste två dagarna haft träningar som kan vara de bästa vi haft i år. Hennes närvaro har fått övriga att höja sig. När det gäller helgens matcher så är hon spelklar och kanske hon byter om och sitter med på bänken, men spelar inte om det inte behövs, tanken är att hon ska få en lugn inkörsperiod och inte spela match förrän i januari, säger coachen Janne Enjebo.

Matchguide Basketligan dam
A3 Basket Umeå–Visby
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 15.00 lördag.

A3 Basket Umeå–Uppsala
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 15.30 söndag.

Tränarsnack
– Vi känner oss förberedda inför den här dubbelhelgen och har pratat mycket om att vi ska styra spelet, det handlar om att agera i stället för att reagera på vad motståndarna gör. Vi ska spela aggressivt försvar och springa mycket i omställningar, säger A3-coachen Janne Enjebo.

– Både Visby och Uppsala har en del duktiga spelare och lagen ska inte underskattas bara för att de ligger långt ned i tabellen. Vi kommer att ha ett extra öga på exempelvis Alexa Middleton i Visby och Agnes Nordström i Uppsala.

No­te­ra att…
… Visby Ladies leds av USA-guarden Alexa Middleton (snitt 20 poäng/match). I veckan sparkade Visby coachen Eivind Möstl, som ersatts med Anders Pettersson.
… Visby spelade uppe i Luleå i går kväll fredag och hängde efter en stark andraperiod med till ”bara” elva poängs underläge i halvtid, men i andra halvan stack Luleå ifrån till slutliga stora siffror 98-51. Middleton hade då 17 poäng, 8 returer och 4 assists.
… Uppsala har länge haft diverse skadeproblem. Förra Umeå-spelaren Agnes Nordström gjorde comeback i förra omgången. Två Uppsala-spelare med knäskador som inte tränat i veckan och knappast lär spela i Umeå är Louise Skyttevall och Jasmine Weatherspoon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>