Upp till bevis

Efter månadslånga matchuppehållet var A3 Basket Umeå inte alls på banan i ”årspremiären” borta mot Luleå Basket.

All heder åt ett effektivt Luleå som vann med 92-62. Men för Umeå hamnar det mesta i den matchen någonstans i kategorin skämskudde. Det går att hitta ett par små ljusglimtar i Tiffany Browns offensiva avslut första halvlek (5 av 8) och Danielle Elvbos skarpa trepoängsskytte (4 av 6). Men bland många rysarsiffror finns Browns nio turnovers av lagets totalt 22 (!).

– Vi sätter inte våra skott,  där är det för dåligt, inte alls godkänt och när vi chansar så rinner det i väg. I försvar blir vi slagna i ett-ett och då finns ingenting bakom. Det ligger ett hårt jobb framför oss vad gäller lagförsvar, konstaterar A3-coachen Janne Enjebo.

Söndagen uppgift gäller hemmamatch mot Alvik Basket.
– Luleå och Alvik är två konkurrenter om SM-guldet. För oss finns fortfarande chans att komma högt upp i tabellen i grundserien, sedan är det så att den som är med i slutspelet har chans att vinna alltihopa. För oss är det nu upp till bevis på söndag, jag hoppas vi kan komma tillbaka snabbt efter Luleå-matchen och alla spelarna vill ha revansch, säger Janne Enjebo.

Matchguide basketligan dam
A3 Basket Umeå–Alvik
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 15.00 söndag.

No­te­ra att…
… Regerande mästarlaget A3 Basket har  inte övertygat den här säsongen. Senast blev laget utklassat uppe i Luleå. Facit efter tio spelade är sju vinster/tre förluster och sjätte plats i ligatabellen.
… Alvik Basket räknas som ett möjligt SM-finallag den här säsongen.  Truppen där spelare som Janel McCarville,  Paula Juhlin, Elin Ljunggren och Tova Sabel finns kvar, är nu förstärkt med svenska landslagsguarden Klara Lundquist och även med effektiva amerikanskan Shanity James – har på sex matcher snittat 25 poäng + 11 returer.
… Tabelltrean Alvik har så här långt spelat tolv matcher med facit 9/3.
… Tidigt i höstas vann Umeå bortamötet mot Alvik med 67–65, då fanns varken Klara Lundquist eller Shanity James med i Alviks trupp.
… Alvik har även varit nära Luleå, förlust med ”bara” 69–71 uppe i tuffa Luleå Energi Arena.
… I snitt gör Umeå 73,2 poäng per match och släpper in 71,6 poäng.
… I snitt gör Alvik 79,5 poäng per match och släpper in 64,8 poäng.
… Statistikbäst i A3 är Lajahna Drummer med 12,9 poäng och 7,0 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.