Äntligen cupavgörande

Nya Svenska Cupen var inte direkt det hetaste under hösten, men helgens finalhelg då de fyra främsta damlagen gör upp i Luleå är klart intressant.

– Final four är riktigt bra. Jag gillar det, fyra bra lag gör upp och det blir fyra tuffa matcher för publiken att titta på, säger A3 Baskets coach Janne Enjebo.

Mer läsning: Umeå ute efter titeln i nya cupen

Efter de inledande utslagningsomgångarna i cupen återstår kvartetten A3 Basket Umeå, Högsbo Basket, Alvik Basket och Luleå Basket.

Svenska cupen dam: Final four i Luleå Energi Arena.

Semifinaler lördag:
A3 Umeå–Högsbo (kl 15.30)
Luleå–Alvik (kl.18.00)

Tränarsnack
– Vi har frågetecken i truppen, Tamara Radocaj finns med men har haft ryggproblem och vi får ta det ”dag för dag”. Vi vann knappt mot Högsbo i ligan, de har ett bra lag så det blir tufft nu, säger Umeås coach Janne Enjebo.

A3 valde cupmotståndare…
– Jag kommer att använda det i omklädningsrummet, det kommer jag. Sen får vi se om det ger effekt, säger Högsbos coach Jonas Fredrikson.

Notera att
… När Högsbo och Umeå möttes i ligan före jul vann Umeå finalreprisen i Göteborg med 76-72.
… När Luleå och Alvik möttes i ligan före jul vann Luleå hemma med 71-69.
… Luleå Basket kommer inte att använda Allis Nyström den här helgen. Hon är ännu inte riktigt redo efter den fotskada som hållit henne borta sedan november.
… Alvik Basket går in för att vinna cupen, det borde betyda att Janel McCarville ska spela efter att ha stått över en tid (revbensskada).

Avgörande matcher söndag:
Bronsmatch: Kl.13.00.
Cupfinal: Kl. 15.30.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.