”Bara finalsegern räknas”

Söndagens bronsmatch mot cupslutspelets arrangörsklubb  blev inte sedvanlig prestigekamp mellan de båda rivalerna i norr.
A3 Basket Umeå råkade vinna mot Luleå Basket med 65-64 efter förlängning.

I sista sekunden i semifinalen åkte A3 på en foul som innebar förlust mot Högsbo. I sista sekunden i bronsmatchen klarade sig A3 utan avblåsning på allra sista spelet.

– Det spelar ingen roll om man blir tvåa, trea eller fyra. I cupen räknas bara finalsegern. Alvik var bäst och är svåra att tas med då Janel McCarville är inne på plan, Högsbo gjorde det bra med sin lite tunna trupp nu när Elin Fredrikson går på kryckor med en befarad korsbandsskada, Högsbo är ett lag som aldrig ger sig, säger Umeå-coachen Janne Enjebo som summering om cuphelgen

Om tredjeprismatchen:
– Mera en lite tuffare träningsmatch där det viktiga för båda sidor var att ingen blev skadad och att lagen kunde köra igenom en del spel. Kul var att Sandra Hansson gjorde en ny bra match, hon var vår bästa spelare den här helgen och kom med i ”All Star Team”. Vi behöver hennes snabbhet och goda händer, förhoppningsvis kan hon hålla den här formen hela våren, säger Janne Enjebo.

För A3 Basket ska nu ligaspelet återupptas – med bortamatch i Norrköping kommande fredag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.