Urballad fackförening

Historien i korthet som man kan läsa i NSD (Norrländska socialdemokraten): Ett skiftlag på LKAB som jobbat i gruvan har på helgerna turats om att skicka en representant som stämplat in och ut sina lata kollegor som suttit hemma och kollat på TV eller nåt annat kul. De har alltså lyft ersättning för arbete som de inte utfört. Troligen har fusket pågått under en lång tid. Nu när LKAB upptäckt fusket har de sagt upp 20 personer som alltså deltagit. Fullt rimligt.

Nu kommer den spännande twisten: Facket, Gruvtolvan, motsäger sig uppsägningarna! "Facket anser bland annat att företaget har ett ansvar för vad som har hänt; arbetstiderna har inte kontrollerats tillräckligt effektivt, vilket bidragit till att fusket kunnat ske under lång tid." WTF? Enligt samma resonemang skulle alltså Hagamannen fått ett lindrigt straff för att polisen inte tog honom tidigare.

Gruvtolvan kan ju ta och krypa upp ovanför jord och kolla in hur saker och ting fungerar i övriga samhället. De behöver faktiskt inte försvara sina fuskande medlemmar, facket har viktigare uppgifter än så.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.