Inte bättre :(

Av , , Bli först att kommentera 2

Den nya regplåten blir då inte bättre enligt min smak iaf.

Visst ser den bara ”grötig” ut då man kikar på den? Jag tycker vår gamla som används idag är tydlig och duger mycket bra. Anledningen bakom beslutet att ändra till större bokstäver och siffror sägs vara att dom nya är lättare att läsa av. Med ögonen tycker då inte jag det stämmer.

Vad tycker du om detta?

//Big Papa

Bli först att kommentera

Pausa efter vägen

Av , , Bli först att kommentera 6

Passa på att ta en paus efter vägen då du åker på semester. Vi är vana att se dom och även i år står dom och väntar på oss.

Bildresultat för mhf ta paus

Rastplatsaktiviteten ”Ta Paus” är en välkänd syn längs våra sommarvägar. Under några hektiska dagar under semestertiden står MHF på 60 rastplatser över hela landet och bjuder på fika och uppmuntrar till att Ta Paus.

Många semesterfirare struntar i att ta regelbundna pauser. Det är dumt eftersom en paus faktiskt kan rädda liv. Forskning som tyder på att allt för många olyckor beror på att föraren har somnat bakom ratten.Varje år arbetar hundratals MHF-funktionärer ideellt med den här aktiviteten på omkring 60 rastplatser över hela Sverige. Från Brösarps backar i söder över Råbyhed och Höga kusten till Ljusvattnet i norr hittar du MHF.

Störst chans att träffa på Ta Paus-gänget på din resa är sista helgen i juli (28-30/7) då man kraftsamlar, men redan före midsommar var de första funktionärerna ute. Det sista datumet är i början på september.

Relaterad bild

Under Ta Paus får MHF möjlighet att synliggöra förbundet och det arbete man utför på ett positivt sätt samtidigt som man kan ge viktig information till trafikanter om trafiksäkerhet. I enkätform får också MHF viktiga svar på vad resenärerna tycker om olika trafiksäkerhetsfrågor.

Nytt material för i år är bland annat en folder med kortfattad information på fem språk, och en medlemskampanj där den som blir medlem under Ta Paus kan vinna presentkort på upplevelser. Som vanligt finns det också bingobrickor för barnen, och de brukar vara mycket uppskattade. MHF Motorförarnas Helnykterhetsförbund arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Man har ca 15 000 medlemmar uppdelade i sju regioner och 200 lokalavdelningar. MHF tillhör de mest aktiva trafiksäkerhetsorganisationerna i landet.

Ser du gänget så stanna gärna till och ta en bensträckare.

//Big Papa

Bli först att kommentera

4 nya kameror!

Av , , Bli först att kommentera 3

Ja nu kommer det 4 st nya fartkameror efter våra vägar här i Västerbotten.

Bildresultat för fartkamera

Det är på väg 642 vid Tomtebo man kommer placera två stycken och på väg 92 i Vännäs som dom andra två kommer placeras under detta år.

Oavsett kameror så kör försiktigt!

//Big Papa

Bli först att kommentera

Indian!!!

Av , , Bli först att kommentera 5

Idag blev det till att åka en grymt trevlig Indian Chief Vintage till jobbet lånad från UTMAB :)

Micke Bergströms foto.

Min egen hoj är på däckservice efter att jag upptäckte i Tierp att det kanske börjar närma sig däckbyte :) På Euromaster på Klockarbäcken har man däck till våra hojar och samarbetar med UTMAB varför det är smidigt att sko om sig.

Indians hojar säljs ju på UTMAB. Indian Chief Vintage är en hoj som blandar modern teknologi och komfort med historia och nostalgi. Denna cykel är som ett klassiskt konstverk på hjul, med utsvängda stänkskärmar och sadelväskor i skinn som påminner om Indian-cyklar från 40-talet. De stora, breda sätena säkerställer ett bekvämt åk för såväl förare som passagerare oavsett hur lång sträckan är. Det breda, bakåtlutade styret med en lägre sadelposition och farthållaren gör den till en otroligt lätthanterad cykel i såväl storstan som på motorvägen.

Man ska inte förkasta andra märken, men likvärdiga som jag testat och ägt når absolut inte upp i samma klass som Indians maskiner. Nu har ju Indian hållit på sedan 1901 vilket märks i deras utveckling. Med sin 111 kubiktumsmotor (1800cc) äre åka av ända från början. Och grymt välbalanserad trots sina kilon. Trots att den är stor är den väldigt lämpad för ”mindre” personer än jag.

Godmorgon

//Big Papa

 

 

Bli först att kommentera

Love it!!!!

Av , , Bli först att kommentera 11

Den nygifte mannen till sin fru:

– Du måste ha det helt klart för dig, att på lördagar ska jag på fotbollsmatcher, fredagar och onsdagar ska jag på puben med grabbarna, och tisdagar spelar jag golf !

– Ja, ja! svarade hon. Men du ska veta att här hemma knullas det varje kväll klockan 20:00 antingen du är här eller inte…!!!

Godmorgon

//Big Papa

Bli först att kommentera

En tur till Hällnäs

Av , , Bli först att kommentera 9

Nu till helgen, den 1/7 väntas ju Wheels till stan.

Nalta Eljest MC Garages foto.

Förutom att det rullar mytje bilar på stan på kvällen kan du/ni ju också åka upp till Kronoparken och Garaget hos dom som je Nalta Eljest och kika in finbilar och motorcyklar. Livemusik utanför och självklart 2-wheels burgers.

Efter den kvällen är ju inte helgen slut för det. På Söndagen kan man ju fara till Hällnäs och få massor av nostalgi :)

Mats Palmgrens foto.

Man kan aldrig få för mytje av motorhistoria :)

//Big Papa

Bli först att kommentera

Midsommarn över

Av , , Bli först att kommentera 9

Känns gött å va på hemmaplan igen.

Micke Bergströms foto.

Haft en grymt skön midsommar med sonen (som haft å göra) åsså trevliga byssborna i Långbäcken såklart.

Micke Bergströms foto.

Fisk har det vart gott om å då ungdomarna fiskade i Stortjärn.

Nu äre ba en vecka kvar till längre ledighet. Längtar!

//Big Papa

Bli först att kommentera

Midsommar

Av , , Bli först att kommentera 8

Jag och min familj tar semester över midsommar. Vill passa på att önska alla läsare en riktigt trevlig midsommarhelg.

Bildresultat för midsommar

 

Glöm inte att ta det lugnt i trafiken ni som ska ut och åka. Som ni vet är det bättre sent framkommen än tidigt bortkommen. Glad Midsommar!

//Big Papa

Bli först att kommentera

Penelope, drömhojen är klar

Av , , Bli först att kommentera 6

Ni som lyssnar på rock vet ju säkert vem Olli Herman är. Om inte så kan jag berätta att han är frontperon i Reckless Love och älskar mer än bara musiken.

Han älskar också motorcyklar och har nu byggt sin drömhoj ”Penelope”. En Harley Davidson Sportster som fått ta del av Ollis av vinkelslip och svetstråd.

Och resultatet blev en drömhoj. Grattis Olli! Bara att rocka fett nu alltså :)

Godmorgon

//Big Papa

Bli först att kommentera

Eljest reklam ;)

Av , , Bli först att kommentera 3

Eller vad säger ni alla om en grill till midsommar utrustad med alkolås? Ja det är sant, den finns, Promillegrillen som den kallas.

Iofs bara i ett exemplar. Men du kan köpa den. Det är en del av en reklamkampanj med glimten i ögat där Welsh Lamb tycker att fokuset ska ligga på den grillade maten, inte på alkoholen man tar till. Nu fattar jag inget. Vem tar en öl då man grillar och just på midsommar? ;)

Är du den som vill äga grillen och buda på den? Här hittar du den.

//Big Papa

Bli först att kommentera