Svensk elbil

Av , , Bli först att kommentera 2

Kommer ni ihåg att jag för ngn vecka sedan skrev att MediaMarkt skulle börja sälja bilar, elbilar?

Före helgen presenterade man nu sin första modell Unit One mera ingående. Man kommer lansera den  om två år och den kommer då säljas i tre olik vesrioner. Prisbilden ligger mellan 150-200 tusen.

Sugen? Kontakta MediaMarkt för mera info. Vill du se den finns den uppställd på butikerna i Nacka och Svågertorp, inte i Umeå..ännu ;)

//Big Papa

Bli först att kommentera

Är du drabbad?

Av , , Bli först att kommentera 3

Hör du till en av de  drabbade Bugattiägarna som fått sin bil återkallad?

Bildresultat för bugatti chiron

Bugatti har ju återkallat 47 st bilar av märket Chiron då de visat sig att några bilar haft dåliga svetsfogar i stolarnas fällningsmekanism. Men hör du till en av dom så har du redan fått brev om det. Självklart hämtar Bugatti själva bilen från ditt garage och kör den tillbaka då arbetet/kontrollen är klar ;) Kör man lyxbil ska man bli behandlad därefter ;)

//Big Papa

Bli först att kommentera

Ayrton Senna hyllas

Av , , Bli först att kommentera 6

Nu hyllar McLaren vår store F1 stjärna Ayrton Senna med en egen modell som internt kallas P15 men som produktionsmodell heter just Senna.

Modellen som man får köra på gata med men som är byggd för race har redan sålt alla 500 gm förbokningar för 750 000 pund/st. Den sista auktionerades ut för 2 miljoner pund och överskottet från den budgivningen gick till stiftelsen Ayrton Senna Foundation.

Under karossen gömmer sig en V8,a på 4 liter med dubbelturbo som levererar 800 kusar. Bakhjulsdrift och en sjuväxlad dubbelkopplingslåda.

Jag gillar bilen skapt och hade gärna fyllrt på garaget med ett exemplar om det inte vore för den då dryga amorteringen ;)

I slutet av nästa år kommer bilarna börja på produceras.

//Big Papa

Bli först att kommentera

Kyrklig igår

Av , , Bli först att kommentera 9

Ja igår va vi lite kyrkliga. Jag brukar inte springa där i onödan men va inbjuden till en musikfest vilket kunde vara kul att kika på.

Micke Bergströms foto.

Stadskyrkan i Umeå är en vacker byggnad. Jag hängde en del där i min vilsna ungdom.

Malin Forsbergs foto.

Igår va ja där för att Hemvärnets musikkår spelade så kyrktornen lättade inför en fullsatt kyrka. Sjukt mäktigt och faktiskt väldigt gemytligt. Men både jag och gumman insåg snabbt att den som designat kyrkbänkarna hade gjort det så ingen skulle kunna somna. Träsmak i baken redan efter en kvart, måste vara meningen av någon anledning ;)

Mycket duktiga musiker va det iaf. Lite för tamt för oss kanske då vi väntat oss mera tempo. Men väl värt va det iaf att åka dit. En grej till att bocka av på checklistan alltså ;)

//Big Papa

Bli först att kommentera

Alkohol välgörenhet

Av , , Bli först att kommentera 5

Ja hur kan det gå till?

tomvodka

Jo denna Vodkas intäkter från varje köpt flaska går till Tom of Finland Foundation som verkar för att främja tolerans gentemot homosexualitet samt bevarandet av erotisk konst. Tom of Finland Organic Vodka har skapats som en hyllning till Touko Valio Laaksonen, en av vår tids viktigaste och mest uppskattade konstnärer och skaparen bakom det numera ikoniska varumärket Tom of Finland. Hantverksmässigt skapad i Finland av finaste vete, råg och rent arktiskt källvatten. Tom of Finland Vodka är 100% ekologisk och helt utan socker. Vodkan har Art,nr. 80432, 40% VOL. 299 KRONOR.

Inte ofta jag levererar alkohol till frukost men… Godmorgon

//Big Papa

Bli först att kommentera

Bästa julbordet!!!

Av , , Bli först att kommentera 7

Ja iaf av dom tre jag testat så här långt. Sävargården kasst, Droskan mycket bra och Skeppsvik helt underbart.

Bildresultat för skeppsvik julbord

Skeppsvik som blivit vårt favoritställe va från början, närmare bestämt under slutet av 1700 -talet va helt obebyggt men som hade ån in mot Sävar som förbindelse fick liv då två bröder byggde sågverk i Sävar och behövde lastageplats för sina sågade bräder. Mycket hände sedan där. Ryssarna förstörde det mesta 1809 varför det sedan blev stiltje tills man byggde ett varv i Skeppsvik 1848. Sedan 1865 fick lastageplatsen sitt namn Skeppsvik.

Relaterad bild

Under delar av första halvan av 1900 -talet va flottningstrafiken stor. Hela 2,5-4 miljoner kubikfot flottades mellan Maj och Juli varje år fram till 1951 som var det sista året flottningen pågick i Sävarån. Detta innebar då också att befolkningen där ute vid havet minskade och idag bor ca ett 30 -tal bofasta där ute. Fisket har också varit stort i Skeppsvik. Men numera har alla yrkesfiskare försvunnit men fritidsfisket kvarstår. Skeppsvik är en vacker plats och har ca 100 fritidshus i området. Skeppsviks Herrgård då? Ja den flyttades från järnbruket i Johannesfors där den byggdes på 1700 -talet till Skeppsvik år 1849 där den sedan dess varit den centrala knytpunkten ute vid havet och synliggjort Skeppsvik i modern tid. Idag drivs Herrgården av Stefan och Anna-Lena Andersson som restaurang och konferensställe och är ett mycket populärt ställe.

Dom har ju också som sagts julbord som är ngt över allt annat. Fanns inte en chans, trots ihärdigt försök att testa all mat som ställts fram. Jämför jag med Sävargården som tidigare varit mycket bra ligger dom långt ifrån varandra och dessutom för bara 495 kr. Skeppsvik har också en underbar miljö att samlas på samt en mycket trevlig personal som gjorde allt för att alla sällskap skulle trivas då vi va där igår. Bokar ni inte julbord där i år så kan jag ju passa på att tipsa om deras skärgårdsbuffé fylld av läckerheter, välbesökt av oss då vi är på MC tur och vill unna oss det där extra ;)

Glöm inte Julmarknaden på Gammlia idag ;)

Godmorgon från en fortfarande övermätt ;)

//Big Papa

Bli först att kommentera

Dieselgate VW

Av , , Bli först att kommentera 4

Ja ingen av oss glömmer väl rubrikerna om VW skandalen Dieselgate.

Nu har Oliver Schmidt som tidigare var en av dom högt uppsatta cheferna dömts till 7 års fängelse och 400 000 dollar i böter för sin inblandning.

Bildresultat för james liang vw

Tidigare i Augusti i år dömdes också ingenjören James Liang till 3 år och 3 månader för sin inblandning i bedrägeriet. En trist affär som vi ännu inte sett slutet på.

//Big Papa

Bli först att kommentera

Nya regler

Av , , Bli först att kommentera 3

Du har väl inte missat att det är nya regler för skyddshjälm fr.o.m. 1 december 2017. Detta innefattar hjälmar för mopeder, motorcyklar och öppna fordon som snöskotrar, fyrhjulingar och B-traktor.

Nya hjälmregler 1 december 2017

För moped och mc ska hjälmen från och med december vara E-märkt och godkänd enligt UN ECE-regelverket för att räknas som en laglig skyddhjälm. SIS-märkta hjälmar är ej längre godkända.

Öppna terrängfordon, snöskotrar gäller även där E- eller CE-hjälm avsedd för det specifika fordonet.

Läs mer om de nya reglerna på transportstyrelsens sida

//Big Papa

Bli först att kommentera

Vilken drömbåge!

Av , , Bli först att kommentera 2

Ett tufft hemmabygge ala 30-tal med en ny Scoutmotor. Vi snackar grym combo av klassiskt och modern dröm.

Indian Motorcycles foto.

Indian Motorcycles foto.

Indian Motorcycles foto.

Kan man ha bättre drömmar än så här en Fredagsmorgon :) Vill du uppfylla en dröm? Klicka HÄR & HÄR

//Big Papa

Bli först att kommentera

En bil till mig

Av , , Bli först att kommentera 6

Alpine A110 som jag skrev om i våras har nu meddelat att man släpper en grymmare version med tilläggsnamnet Sport.

Den tidigare hade en turbomatad fyrcylindrig rova som levererar 252 hk vilket räcker långt på en sådan liten lätt sportbil.

Den nya motorn kommer ligga på 300 kusar en förändring är gjord i chassi och jädrar samt så kommer bilen totalt bli ca 50 kg lättare. Spännande kärra som gärna skulle få en plats i min lekstuga.

//Big Papa

Bli först att kommentera