Spännande nyhet ;)

Av , , Bli först att kommentera 2

De flesta av er känner väl till den indiska motorcykeltillverkaren Royal Enfield?

Dom har ju tidigare visat upp en koncepthoj som dom kallar KX och är av i bobber stuk med en tvin motor på 838cc.

Polaris som alla känner till äger ju också motorcykeltillverkaren Indian och Victory. Indian är ju den första riktiga amerikanska hojen. Polaris sägs vara med på detta koncept på något vis vilket jag tycker verkar rätt kul för framtiden ;) Kommer säkert återkomma mera om dessa två tillverkare längre fram :)

//Big Papa

Bli först att kommentera

HD hakar på

Av , , Bli först att kommentera 1

Harley-Davidson.hakar på trenden med elhojar och släpper nästa år sin modell LiveWire.

Detta blir HD:s första elhoj men knappast den sista. Även HD har förstått att dom måste hänga med utvecklingen vart helst den kommer gå då det gäller elhojar.

Personligen tycker jag att dom ska hålla fast vid sitt äldre koncept, sitt sköna ljud och istället satsa på utveckla just den. Men..

HD har inte lämnat några upgifter ännu på datan kring ”nyhojen” men den lär väl komma snart. Iaf så dras produktionen igång under 2019.

Blir du först ut på en ”Stor”Stefan? ;)

Godmorgon

//Big Papa

Bli först att kommentera

Ett bevis på elens utveckling

Av , , Bli först att kommentera 5

Ja då Ural visar en eldriven hoj, då vet vi verkligen hur stor utvecklingen på elhojar är nu.

Den ryska motorcykeltillverkaren Ural som vi mest känner till för trögstartade klassika sidovagnscyklar kommer nu med enprotoyp på elversion av sidovagnsmotorcykeln.

Man har använt sig av samma batteripack som finns i dagens Zero Motorcycles. Då vet vi att i vart fall det kommer funka ;) Skämt åsido, men lite sanning ligger det ju i det om nu denna blir verklighet och en produktionshoj. Hoppas gör iaf jag :)

Återkommer då jag vet mera.

//Big Papa

Bli först att kommentera

12 år Cadillac

Av , , Bli först att kommentera 2

Fast personligen gillar jag dom som kom efter 1960 fram till 1968 bäst fast det är rakare linjer.

Ingen automatisk text tillgänglig.

Men 50-tal duger me ;)

//Big Papa

Bli först att kommentera

Filmen Lyrro

Av , , Bli först att kommentera 2

Jag och gumman hade en fantastisk helg i Umeå city, boende på bästa Hotell Uman som avslutades med Farsdagsfirande med de flesta av barnen och deras familjer.

Bildresultat för lyrro

Som man kan se igår va vi bl.a på Polarfararna, en förseställning på Väven i Fredags. Men vi han också med att se filmen Lyrro på Filmstaden. Nu hade vi hört att den inte skulle vara lika bra som den tidigare Yrrol, men bästa är att uppleva den själv. Lyrro innehöll en hel del som påminde om Lorry. Tyvärr va det som rykten hade sagt att dom inte gick att jämföra. Visst skrattade såväl vi och den övriga publiken några ggr, men det saknades mycket för att få full pott. Bl.a saknade den ett sammanhållande story vilket jag tycker är A & O i en film.

Så tyvärr ger jag den bara 2 oljestickor och ser fram emot filmen, Bohemian Rhapsody, en hyllning till Freddie Mercury och Queen istället.

//Big Papa

Bli först att kommentera

Kymco överraskar

Av , , Bli först att kommentera 1

Kymco som jag känner till som moppetillverkare och då sk scootrar visar nu upp en elhoj dom också.

Modellen har man döpt till SuperNEX. Det roliga med den och det som gör att den överraskar lite extra är växellådan. Trots att det är el och att man då är van att bara gasa så har denna en manuell 6 vxl låda just för att få den lilla extra kryddan av upplevelse då man kör. Och inte nog med det, du kan sitta och torr gasa också vid rödljuset med vad man kallar en Active Acoustic Motor som ger det där lilla extra vinandet;)

Kvick liten motor som kickar iväg 0-100 km/h på 2,9 sek, och 0-200 på 7,5 sek. Toppfarten är 250 km/h vilket är grymt häftigt. Vad det är för elmotor döljs ännu. Brembo bromsar och Öhlinare sitter iaf monterat

Pris och när vi ser den i butik är ännu hemligt. Måste erkänna att jag tycker den va grymt frän vilket jag inte ofta säger om elhojar ;)

Godmorgon

//Big Papa

Bli först att kommentera

Saknar dig pappa

Av , , Bli först att kommentera 4

Saknar dig ngt så djävulskt :(

Torbjörn ”Totto” Bergström, alltid i mitt hjärta <3

//Big Papa

Bli först att kommentera

Polarfararna

Av , , Bli först att kommentera 3

I Fredags var jag och Pernilla och såg Riksteaterns uppsättning Polarfararna av Camilla Blomqvist.

Bildresultat för Myra Neander riksteaterna

Det absolut första vi reflekterade över om än budskapet i föreställningen var viktigt, var att denna uppsättning/föreställning skulle passa högstadieelever bäst. Att nedsskräpning och plast i våra hav och andra föroreningar leder till omfattande miljöförstöring det vet vi och det är viktigt att förebygga. Men för oss lite äldre fanns inget nytt här utan bara sådant vi alla redan vet varför spänning med deras berättelse saknades. En nedfallande fågel på scenen med en duns kändes väl som det mest dramatiska som gjorde att man vaknade till för en stund.

Bildresultat för Myra Neander riksteaterna

Skådespelarna Malin Alm, Myra Neander och Anita Nyman gestaltar tre st kvinnor som beger sig ut på isen för vetenskapligt uppdrag för att ta reda på hur mycket plast påverkar vår miljö. Pjäsen är stundatals humoristisk som släpper fram lite skratt. Rollerna man spelar har olika drivkrafter, där Gisela som spelas av Anita ständigt vill tänja på gränserna och ser det viktigt att expeditionens sponsorer måste bli nöjda.

Relaterad bild

Andrea som spelas av Malin, hon refererar hela tiden till Andrées expedition vilket bygger upp en stämning av bl.a äregirgihet. Sally som spelades av Myra va väl hon som gav oss de flesta skratten då hon egentligen kanske inte hörde hemma på ett sådant uppdrag.
Alla tre skådespelare gjorde fantastiska insatser trots att vi upplevde slutet en aning ”plötsligt”.

Bildresultat för Myra Neander riksteaterna

Summa summarum var nog att innehållet var alldeles för tunt och lite sövande. I var fall för vår del varför jag inte kan ge den mer än 2 oljestickor…

//Big Papa

Bli först att kommentera

Ny BMW på G

Av , , Bli först att kommentera 2

Ja nu presenterar BMW sin nya busiga S 1000 RR.

Detta är tredje generationen och man har denna gång gjort den snabbare, lättare och mer avancerad än tidigare.

Vad sägs om 207 kusar som sparkar den 197kg tunga hojen framåt? Med kolfiberfälgar är den nere i 193,5kg.

Ingen hoj för mig kanske, men gumman hade nog gärna haft en eller i vart fall testat den ordentligt till våren 2019 då den är beräknad att lanseras. Priset strax under 200 lök :)

//Big Papa

Bli först att kommentera

Snart Farsdag. Tipset här ;)

Av , , Bli först att kommentera 2

Jag vet inte hur ni gör. Men hos mig brukar det inte bli så mycket presenter. Men ska jag önska mig något så blir det inga slipsar, strumpor eller kalsonger utan något man kan behöva i garaget.

CT5 TIME TO GO

C-Tek laddare är alltid bra att ha och dom finns i många utföranden på marknaden nu. Den ovan är en laddare som heter CT5 Time to Go-batteriladdaren och är en världsnyhet då den faktiskt ger dig svar på frågan ”När kommer mitt batteri att vara fulladdat?” Grymt trevlig Farsdagspresent tycker jag ;) Kostar strax under tusenlappen ;)  HÄR hittar du mera info om den.

CTX BATTERY SENSE

Själv har jag tre olika modeller av laddaren, på klubben, i garaget och en i bilen. Använder dom sällan själv, däremot ungar och grannar lånar dom ständigt ;) Men det jag faktiskt saknar är ist  CTEK Battery Sense.

CTX BATTERY SENSE

Lätt att montera och som kommer spara dig onödigt arbete och onödiga utgifter gm att den hela tiden berättar om batteriets laddstatus via bluetooth på din mobil.

CTX BATTERY SENSE

Ladda bara hem appen som är kostnadsfri. CTEK Battery Sense är en billig investering, drygt en halv tusing bara ;) Skulle jag nu inte få någon av barnen köper jag en åt mig själv eller önskar mig av gumman till julklapp. Då kan ju jag köpa en åt henne också till hennes hoj så blir hon ju glad. Gissar att hon önskar sig en sån iaf ;)
HÄR hittar du mera info om den

Godmorgon

//Big Papa

 

Bli först att kommentera