Power Big Meet 2007

OkändBehövs inga ord.

Världens största bilträff med amerikanska bilar finns i Västerås, Sverige. Fler bilar, mer folk, mer marknad än du kan tänka dig. Den vänliga karnevalsstämningen gör Power Big Meet till en given del av semestern.
Över 10.000 bilar. Roddar, custombyggen, 50-talets cruisingbilar, 60-talets muskelbyggen, Corvetter, Mustanger – allt du kan tänka dig finns på Power Big Meet. Förra året hade vi besökare från 26 länder, inklusive USA, Ryssland, Kanada, Mexiko, Australien, Japan, Israel, Turkiet och naturligtvis stora delar av Europa.

Årets höjdpunkt är äntligen här för oss i Big Family Cruisers. POWER BIG MEET 2007.
För trettionde året arrangerades en av världens största bilträffar. Detta år räknades det med nya rekord vilket redan under första dagen av de tre besannades. Folket strömmade i tusental från landets alla håll redan en vecka innan träffen till Västerås alla campingplatser. Inte bara besökare från Sverige fanns på plats utan besökare hitflugna från världens alla håll kom och visade sina enormt vackra fordon och njöt av vad vi svenskar har.

Vår klubb Big Family Cruisers har sedan tre år tillbaka arbetat på träffen för ACCS American Car Club Sweden, huvudarrangör för träffen. Big Family Cruisers är ju en av landets alla lokala ACCSklubbar och arbetar hårt för att förbättra för alla jänkebilsfantaster i landet. Vår arbetsuppgift på träffen är att ta emot och ge service till landets klubbar och medlemmar i ACCS. Detta är ett otroligt roligt arbete då vi får träffa tusentals likasinnande och byta erfarenheter och bara surra bil. I år firar ACCS även tjugo år vilket gjorde denna träff än mycket roligare med än många fler besökare till arrangörstältet där vi står.

Det är ju så att bilhobbyn i landet slagit alla rekord och bara fortsätter. Alla träffar i landet besöks mer än någonsin, importen fortsätter i oförminskad takt. Åldrarna på de som köper bilar idag varierar. De som köper bilar idag är många icke gamla bilentusiaster nu då ‘raggarlivet’ blivit en ny positiv kultur.

För oss i Big Family Cruisers startade Power redan tidigt i vår. Snacket, längtan och förväntningarna ligger på topp hela våren. Vår avresedag närmar sig. Bilarna packas normalt dagar innan så inget glöms bort, men detta år valde klubben att åka med klubbens Van istället för flera av våra egna. Billigare, vi ryms fler i samma bil och inte att förglömma all plats som behövs då damerna ska dra med sig allt nyinköpt kuriosa hem från marknaden. Vi i klubben bor och lever tillsammans under dessa dagar. Det har blivit som en tradition för oss. När vi inte jobbar har vi en egen plats i en rondell som alla vi känner vet av, och som vilket sen under kvällarna uppsöks av alla vi känner från landet runt. Där grillas det och pratas bilar. Blir vi less på grillat finns en pizzeria 20 meter bort som jag kan lova hinner bli välbesökt då allt i Västerås har nattöppet för oss. Åka runt i Västerås på kvällen gör man bara oftast en gång. Jag menar, tänk dig 15 tusen amerikanare som ska förflyttas runt? Mellan 5 till 10 timmar tar det att åka milen runt. Visst är det kul, men för min del och för de flesta hos klubben ser man mest om man låter bilarna paradera förbi vår rondell istället. Blixtarna från kameror och mobiler gör sig väldigt vackert i allt polerat krom.

Som jag nämnde arbetar vi där nere. Men det är under dagtid som man oftast är inne på själva träffen. Kvällarna eller om man ngn dag hoppar över utställningen, kan man passa på besöka dom lokala klubbarna som finns i och runt Västerås. Man märker när man är där nere va otroligt mycket folk man känner egentligen. Vart man än är så stannar folk och surrar. Man tycker att man bland 100-200 tusen motorentusiaster borde kunna va rätt anonym och bara möta okända människor. Men det är mer sannolikt att springa på en bekant där än hemma på sin egen gård. Fast detta är ju en tjusning med allt. Den vänskap och de band som finns idag i den svenska raggarkulturen.

Väl hemma igen efter en underbar vecka med klubbkamraterna känner man redan suget efter nästa års POWER BIG MEET.
Vi är då där, och hoppas vi även får se dig där..
Cruis on vänner nu laddar vi för nästa träff. Motorveckan i Lycksele. Enligt mitt tycke en av de bästa familjedagar man kan besöka under sommaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>