Bönpall

NätbildBönpall för trehjulingar. Det ska börjas i tid.

Hittade en gammal beskrivning på hur man bygger en ’bönpall’ till trehjulingar.

Bönpall är motorcykelns passagerarsadel. Ordet bönpall kommer efter böna som var den allmänna benämningen på tjejen, under 1950- och 60-talen, som åkte med som passagerare på motorcykeln. Ordet bönpall används än idag lite ironiskt.

Ganska kul med gamla nostalgiska bilder och att få se att intresset för ombyggnationer börjar komma redan dä man är som minst. Kommer ihåg själv när man var liten hur varje cykel skulle ’pimpas’ med längre gaffel, annan sittdyna, avkapade skärmar etc. Kul hade man. Redan som 10åring arr jag tillsammans med min kompis Krille Burström på Berghem cykelcross tävlingar i Gammliaskogen. Vi samlade småpengar och köpte små godispåsar till vinstutdelningen. Vi skötte också tidtagningen och minns inte säkert varför alltid jag eller han vann första priset, men att tidtagningen hade vart till vår fördel är inte omöjligt.skratt.

Idag blir som de andra dagarna denna vecka väldigt lugn. Förkylningen kändes lite bättre igårkväll, men nu på morgonen va den glädjen över. Om orken tillåter blir det en promenad idag. Det får va mitt mål denna dag.

Önskar er alla en fin dag.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.