Rökfri

Hmmm bojor kan va bra på många sätt;-)

Tre veckor imorgon. Inte ett bloss har det blivit. Tror inte det är sant men det är det. Jag har inte blivit någon antiröksnubbe men måste iaf berätta om några upplevelser! Fy f..n va ni rökare luktar!!! Känner på flera meter när man möter en rökare. Helt otroligt. Har alltid trott att folk bara hittat på och överdrivit. Nu börjar man förstå. Pengar då? Jag måste säga att det märks väldigt mycket på kontot att man slutat. Inte bara tobaken man sparar in på utan allt det där extra som följer med dagligen då man handlar. Mina inköp låg alltid på runt 2-300kr varje gång man besökte affären vilket var dagligen. Nu ligger det på 50-100kr dom dagar man behöver handla. Helt OTROLIGT!

Nu kan man börja köpa lördagsgodis till barnen, saft ist för vatten åt dom och sylt till pannkakan;-) Nja, så illa har det inte varit, men konstigt att rökandet aldrig vart lidande pga ekonomin?

Ser mig inte som rökfri ännu. Suget kommer dagligen men mycket lindrigare än jag trodde.
Ingen hade nog satsat en krona på att jag skulle fixa detta så här bra, inte ens jag själv. Men jag hade lovat barnen och svika dom tar emot. Sen sviker man sig själv också, men det är märkligt att då det gäller rökning bryr man sig inte lika mycket då.

En annan sak som vart bra för mig är att skriva om det. Det har gett mig mycket stöd genom läsarnas rektioner, via sms, mail, inlägg och framförallt dunkar på axeln när man möts ute. Vilket beröm man fått. Kan man ju heller inte svika. Stödet från Ersboda Vårdcentral, Astrid och Krister, tack ni är underbara.
Hoppas fler tar chansen att sluta innan det gick som för min pappa som dog i kol i somras.

Biverkningar då som jag märkt av. Känsliga slemhinnor i munnen. Sover inte en blund på natten, knappt på dagen heller, alltid trött, en levande zombie. Lite småvärk i leder och huvudet. Annars har min rökmedicin bara vart positiv. Hellre dessa biverkningar än ett liv under tobakens tvång och gift. ’Champis’ heter den om någon undrar. Prata med din läkare.

Nej, kaffe och ett garagebesök, en sväng till verkstaden innan barnen kommer från skolan. Har legat tillräckligt nu och måste få lite luft.

Trevlig cruisingdag i solen…
//BP

2 kommentarer

  1. Ankan

    Grattis till framgångarna! Strongt gjort att lägga av med rökandet och stå emot det enerverande röksuget. Bra och värdefullt för oss andra att få ta del av dina erfarenheter under resan mot frihet. Härligt för Dina barn att ha en så omtänksam pappa!
    Lycka till!

  2. Nilsson

    ..rökfri? Hur går det? Måste säga jag är imponerad. Såg dej i tv härom veckan förresten.. Vigslar!? (Ta inte i så du spricker). Ha de!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.