Besök från Tvärålund

På Gammlia igår på träffen träffade jag en trevlig pojk från Tvärålund.

Jarl-Göte Johansson, motorintresserad från barnsben.

Jarl-Göte importerade denna Chevrolet Impala SS från 1965 för ett år sedan.

Han hittade den med lite hjälp ståendes i Californien och behövde inte många minuter på sig att bestämma sig för den. Besluet va enkelt då detta inte va den första han skulle äga. Jarl-Göte ägde nämligen en exakt likadan i sin ungdom och han har länge drömt om att äga en igen. Det enda som skiljer sig från ungdomsminnet är färgen. Den han hade då var lite mörkare, annars identisk.

Men när denna klenod nådde Jarl-Götes gård i Tvärålund va den inte riktigt i detta skick. Jarl-Göte har på bara ett år förvandlat den solbrända och lite sunkiga Cheva till detta underbart fina exemplar och på så kort tid. Att förarbetet va nogrant gjort syntes hur man än granskade lackens yta.

Jar-Göte är ju ingen duvunge med bilar och hemma på gården i Tvärålund finns många fler klenoder att beskåda, Bl.a hans totalrenoverade Volvo PV från 1961 som jag hoppas få skriva om ngn annan gång samt en trevlig leksak, Willys 46.

Ha en fortsatt trevlig kväll. //Big Papa

3 kommentarer

  1. Lotta Engman

    Första kommentaren jag skrev verkar inte ha kommit in så jag skriver en till. Om jag inte minns helt fel så var du den som lärde mig baka pizza på frassen i Nordmaling för många herrans år sen, kan det stämma?

  2. Tvärålundsare

    Det är en himla snygg bil Jalle har gjort ett jätte bra jobb. Men det gör han på allt han gör!!! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.