Viktig namninsamling

Något för oss alla med lite olja i ådrorna att skriva under på tycker jag.

Sedan den 13 november 2009 har Tullverket infört hårdare krav vid sk 12% förtullning av veteranfordon från tredje land. Skälet till detta har enligt ansvariga hos Tullverket varit, att man vill ha en enhetlig tolkning av denna lagtext i hela Europa.

Det stämmer dessvärre inte i verkliga livet. I ex Holland och Frankrike har man inte infört denna tolkning. Det gör att ex vis Holland har betydligt lägre avgifter vid import. Skillnaden i praktiken är så stor som, i Holland 6% och i Sverige 38% i pålagor för en gammal personbil. Det krävs ingen större fantasi för att förstå hur detta påverkar totalekonomin för en bil som kostat USD 20.000,- i inköp i USA. Mycket pengar betalas idag i Holland istället för i Sverige.

Som ett resultat av detta har mindre näringsidkare tvingats dra ner på, eller i värsta fall stänga sina verksamheter. Arbetstillfällen går förlorade. Icke minst, blir också hobbyn mycket dyrare för gemene man. Allt detta är ett faktum vi kan se efter nära ett halvår.

Bilar transporteras nu på biltransportbilar genom hela USA, Kalifornien till Florida där de skeppas vidare till Holland för att slippa ”onödiga” kostnader i svensk tull. Klimatpåverkan?

Veteranbilintresset är mycket stort i Sverige och engagerar 100.000 tals svenskar. Vi vädjar nu till politiker och myndigheter att ta en titt på denna fråga med nya friska ögon. EU-tanken blir lite konstig när det kan slå så fel som det gjort i detta fall.

Tycker du som vi i denna fråga? Skriv på och sprid denna lista. Det är val snart. Tillsammans kan vi påverka. Eftersom Tullverket sorterar under finansdepartementet så kommer listan skickas till Finansminister Anders Borg.

Gå till namninsamlingen http://namninsamling.se

//Big Papa

Ps. Sprid det gärna..

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>