Vännäs Motormuseum del 1

Vilket ställe som finns här i Västerbotten alltså. I Vännäs bara 3 mil från Umeå. Från och med nu är det enligt mig det bästa turistmålet vi i norr ska tips om till våra kära turister samt även till oss boende här uppe. Vilket Museum och vilka otroliga entusiaster som ligger bakom.

Jag och Magnus gjorde ett första gångs besök igår då museet hade Museets dag. Trots regn och rusk även där strömmade besökare till hela dagen. Lovar att det va inte vårt sista besök detta.

Jag tog lite bilder som jag lägger ut, och jag lovar er alla, att det nog knappast fanns någon motorhistoria som va bortglömd på denna plats. Jösses och dubbeljösses vilka grejer….

Hur ofta ser man en Daf Coupé från 1969 idag? Minns ni ljudet från Variomaticen :/ Idag finns bara 5st kända kvar av denna modell. Tillverkningslandet va Holland.

Bredvid Dafen hitta jag en Harley på 1000cc från 1920 utrustad med sidovagn.

Överallt i taket hängde olika flygmaskiner. Fattar ni vilket jobb dessa entusiaster lagt ner på museumet och vilken kulturhistoria som finns inom dessa väggar…suck.. Här vill jag bo… 🙂

Roger från Reklamgruppen va på plats med frugan, och självklart va det Rolls Royce från 1971 som hägrade för denna företagare;) I denna Rolls sitter en V8 på 190 HK och en trestegs automatlåda. Just denna modell heter Silver Shadow och tillverkades i 31 175 ex i England mellan 1965 – 1980. Gissar att Roger blev lika sugen som jag:) Provköra bara då? snälla;)

Dålig fotograf, men det är faktiskt en Briggs-Stratton från 1920 och bakom ser man dåligt en Harley Davidsson på 500cc. Minns inte årsmodell.

MC fanns överallt i huset och av alla fabrikat och modeller. Alltså, ni är fantastiska ni bakom museet:) Vilket godis för oss gubbs & gumms…

Den här for direkt in i mitt hjärta. En Ford EPA -traktor från 1930 med en fyrcylindrig sidventilare:) 42 hk och en fyrvxl låda plus back;) det ni..;) Den vill jag ha när jag bli gammal och inte regarerar lika bra;) snart alltså;)

Snömopeder, skotrar fanns självklart också utspridda i huset.

Fordson Major från 1948 i mycket bra skick hitta jag längst in. Bonnagubben me hustru på plats och klara för sådden..

Hehe, Roger tappa frugan borta vid motorcyklarna, klart man passa på kramas med bonnapigerna då;)

En Pannhard Tigré från 1960 hade någon lyckats gräva upp också. Otroligt att få se denna Fransman med två cylindrig luftkyld boxermotor på hela 42hk här. Fast å andra sidan, vart ska man annars hitta den:/ Bilen är framhjulsdriven också;) och har en fyrvxl låda där fyran är övervxl:) Fransmännen kunde, och enl mig tycker jag den är rätt tuff också…..

En och annan Amerikan sprang jag på. Här en Indian Scout från 1928 i ett suveränt skick..Vill ha!!!!!!!! 2cyl på 14 hk och toppar den med ägaren Harry Sandberg från Sörfors strax över 100km:)

Åsså min bortgågne fars drömbil. Mercedes 170S från 1950. Utrustad med en 4 cyl maskin på 52 hk.. Vilken kärra. 17s tillverkades i nästan 34000 ex… Den du pappa 🙂

Kommer mera senare under förmiddagen:)

//Big Papa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.