Vännäs motormuseum del 2

Ja då kör vi vidare.

Nu fanns det ngt för alla, både ung som gammal att titta på.

Den pappa vill jag ha 🙂 Känns det igen? Fanns ngt för alla på museet:)

Va säger man? Nog va t.o.m leksakerna bättre förr;) Min Edde hade älskat denna kan jag lova!

Båtmotorer och båtar och t.o.m en liten bod från förr där man kunde se gamla verktyg, fiskeredskap, kläder och massa annat kuriosa, inget va missat.

En bild från ovan. Alltså ni börjar fatta va prylar det finns där.

Samma med flygets historia, inget va missat. Fanns hur mycket som helst att fota, men batterierna börja varna och jag ville hinna fota mera:) Fanns också miniatyrbyggen av det mesta från motorkultur utspritt i museet:)

Åsså Gruskalles gamla bil. Roland "Gruskalle" Brändström, en gammal god vän till pappa, där även jag som smått hängde mycket i hans garage. Roland va känd i hela Sverige med sin gamla PV och självklart för alla hans segrar. Att se Roland dansa runt banerna ute i Bussjön och på Pengfors va det ljuvligaste man kan uppleva. Få framförde sina bilar som honom.

Har en rolig historia som säger ngt om Roland bakom ratten. Min pappa och Roland va ute och lekte med en Honda civic (Rallybil) som Roland hade. Och i runt hundra km hamnade dom i ett dike, Roland tryckte bara gasen hårdare och snackade vidare en massa tekniskt pladder med pappa samtidigt som han började plocka upp saker som hamnade på golvet…Fortfarnade i diket studsande och i samma fart… Han va lugnet bakom ratten… Pappa va inte lugn då minns jag;)

MGA Coupe MK2 från 1961 stod självklart här också. Med en 4 cyl motor på 90hk och en 4vxl låda med ozynkad 1a drog den 0-100 på 13 sek och kunde nå en toppfart på runt 160km. Kan nog tänka mig denna som gatbil 😉

Åsså mer amerikanskt då:) En Dodge 172 från 1931 utrustad med en 6 cyl motor på 68hk… Vilken klenod:) Kolla pumpen bakom dogen.. Tror ni jag vill ha den? Den kan ni skriva upp på min önskelista till min födelsedag om ni inget kommit på ännu 😉

Det få räcka för denna stund. Kommer lite mera sen, men man har ju annat att göra å 😉

//Big Papa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.