Juletid, inbrottstid

Snart är julen här och många reser bort. Med anl av detta kom jag att tänka på en vän som hade inbrott för några år sedan just i juletid och saknade larm 🙁

Det är nu tjuven smyger fram

Jag hade ett larm hemma för många många år sedan. Ett hemlarm från Telia. Om det funkade? Hmmm, vi testade det men nja. Det utlöstes mer ofta då det inte skulle..skratt. Blev väl merA så att man inte vågade aktivera det, för falsklarm kostade;) Tekniken va väl inte så värst långt fram och dom va rätt ensamma på marknaden också.

Själv har jag aldrig vart orolig för inbrott. Men har faktiskt tänkt mer och mer om det nu då man får läsa oftare i tidningarna hur folk blir utsatta.

På nätet finns ju massa bra information. Det första jag stötte på va Larmkollen som gjorde mig både nyfiken och rätt nöjd. Där fannas det mesta man behövde veta. T.ex va det inte helt svindyrt att ha ett "riktigt" vaktbolag anslutet till hemmet:) Sen fanns bra prisjämförelser där mycket tjänster fanns angivna. Hemlarm verkar ha blivit populärare. I USA har väl varje villa ett om man ska tro alla deckare på TV. Gissar att så kommer det bli här också då försäkringsbolagen snart kräver det för att hemförsäkringen ska gälla. Kanske också är ett bra julklappstips. Ett tryggt tips iaf:) Gomorron

//Big Papa

 

2 kommentarer

  1. Mia Oderhem

    Hej Mikael,

    Detta är bra bit artikeln. Inbrott hände på vårt hem under julen period. Allt i mitt hus var trasslat till. då jag har beslutat att installera ett bra hemlarm för att hålla mitt hus trygg i min frånvaro. Jag köpte Powermaster-10 G2 från Achilles Säkerhet. Det är riktigt bra hemlarm system.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.