Scout5-01

Dagens bil

Namnsdagsbilar brukar komma ut här då och då. Idag är det Scout som får avbilda Selma och Fingals namnsdag.

Amerikanska traktortillverkaren International Harvester ville skapa en utmanare till Jeep, resultatet blev IH Scout. 1961 lanserades Scout. Det var en tvådörrars fyrhjulsdriven bil som i likhet med Jeep hade en nerfällbar vindruta. Modellen fanns som halvcabriolet eller helt öppen bil med sufflett eller hardtop. Tio år senare kom Scout II som även den var en tvådörrars SUV. 1980 blev det sista året för IH Scout II. På grund av International Harvesters ekonomiska problem lades tillverkningen av personbilar ner.

//Big Papa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>